ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ: Στην πηγή του… προβλήματος ο Χρυσοχοΐδης

349

Ελάχιστοι, εντός Αστυνομίας, ήταν εκείνοι που γνώριζαν για τη σημερινή κάθοδο-τη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί-του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στ’ Ανώγεια.

Μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός θα βρεθεί στην ορεινή κωμόπολη προκειμένου να παραβρεθεί σε σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τα τεκταινόμενα στον Μυλοπόταμο, με αιχμή του δόρατος την παραβατικότητα και την αστυνόμευση.

ΑΝΩΓΕΙΑ
Επί τάπητος τα προβλήματα του Μυλοποτάμου θα τεθούν σήμερα στα Ανώγεια

Ο υπουργός φέρεται να επέλεξε να μεταβεί στ’ Ανώγεια τόσο για λόγους ουσίας όσο και συμβολισμού.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται μία μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων των αστυνομικών που έφθασαν από Αθήνα προς ενίσχυση του ΤΑΕ Μυλοποτάμου (ανάλογες δυνάμεις ενίσχυσαν και το ΤΑΕ Μεσσαράς).

Πρόκειται για τις δυνάμεις που ο ίδιος είχε εξαγγείλει κατά την προηγούμενη επίσκεψη του στην Κρήτη, στις αρχές Ιουνίου, με αφορμή το  διπλό φονικό στα Ανώγεια, την αιματηρή απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Ζωνιανά αλλά και τις καταγγελίες συνδικαλιστών και μη  ότι το «άβατο στην περιοχή του Μυλοποτάμου καλά κρατεί».

Ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στις δηλώσεις που έκανε, έστειλε σαφές μήνυμα: «Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων αλλά ταυτόχρονα απαιτείται και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχόντων και των δημάρχων, της περιφέρειας, των πολιτικών έτσι ώστε να υπάρξει μία νέα αντίληψη στα πράγματα.

Δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε. Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής. Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων.

Θα εποπτεύσω εγώ προσωπικά και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, που είναι εδώ σήμερα μαζί μου, θα εποπτεύσω τις επόμενες ημέρες την παρουσία και την προσθήκη των δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσμα”.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι υπουργός και Αρχηγός θα περάσουν και από το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, στο Γαράζο, πριν αναχωρήσουν από την Κρήτη.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Ανώγεια, να απαντήσει και στο ερώτημα τι θα γίνει με το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων και τις πιέσεις που ασκούνται για μετεγκατάσταση του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει