Με τρία ξενοδοχεία καραντίνας η Κρήτη. Δυο στη χερσόνησο και ένα στα Χανιά

1,665

Τρία ξενοδοχεία καραντίνας, δύο στη Χερσόνησο και ένα στα Χανιά, θα λειτουργήσουν στην Κρήτη, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Τουρισμού. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την ασφαλή και ποιοτική διαμονή των τουριστών οι οποίοι πιθανόν θα νοσήσουν και θα πρέπει να φιλοξενηθούν εκεί.

Σε λίγες ημέρες “ανοίγουν” οι πτήσεις εξωτερικού και από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ αρχίζει σταδιακά και το άνοιγμα αρκετών εποχιακών ξενοδοχείων της Κρήτης που προετοιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου περιμένουν πολύ μικρό αριθμό τουριστών, με την πληρότητα να μην ξεπερνάει το 20%-25%.

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης είπε στην “Π”: “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας να έχουν τις προϋποθέσεις που ζητά το Υπουργείο Υγείας και να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αρχίζουμε ελπίζοντας όλα να πάνε καλά”.

“Χρειαζόμαστε ένα ξενοδοχείο με υψηλά στάνταρτ”

Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων επανέλαβε στην “Π” τη θέση του ότι η Κρήτη έχει ανάγκη από ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών για να φιλοξενήσει τους ασθενείς τουρίστες που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία με τη μέγιστη ασφάλεια και τις καλύτερες υπηρεσίες.

Αυτά τα 3 ξενοδοχεία που ανακοίνωσε  το Υπουργείο έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές; Θα πρέπει να μας απαντήσουν οι επιστήμονες και η Πολιτική Προστασία” είπε.

Είναι γνωστό ότι  την 1η Ιουλίου ανοίγουν 41 πύλες εισόδου στην Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με κεντρικό μήνυμα “Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλείς” προχώρησε στην έκδοση εννέα οδηγιών για την προστασία από τον κοροναϊό.

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι σε κάποιες χώρες θα εξακολουθήσει να ισχύει ο αποκλεισμός. Μεταξύ αυτών οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σουηδία, η Ρωσία, το Ισραήλ, τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει