“Τα σχολικά γεύματα στις επιτροπές”

134

Πρόταση να περάσει στις σχολικές επιτροπές και τα κυλικεία η διαδικασία των σχολικών γευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Στρ. Σιμόπουλος στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με αφορμή την λιποθυμία του μικρού κοριτσιού στη Ρόδο, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στρ. Σιμόπουλος είπε ότι ενώ το μέτρο των σχολικών γευμάτων κινείται στη σωστή κατεύθυνση, εν μέρει έχει αποτύχει.

«Η ποιότητα είναι μέτρια, ενώ τα γεύματα αρκετές φορές καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών. Υπήρχαν μάλιστα και περιπτώσεις, όπως φέτος στη Δ. Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες λόγω ενστάσεων μεταξύ των εταιρειών που ανέλαβαν τα γεύματα, για μήνες αυτά δε διανέμοντο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιμόπουλος πρότεινε «χωρίς να αυξηθεί το συνολικό κόστος για το Yπουργείο Εργασίας που έχει την ευθύνη, να δίνονται τα χρήματα απευθείας στις σχολικές επιτροπές.

Αυτές με τη σειρά τους, έχοντας δεδομένη ευαισθησία, θα έχουν την ευθύνη και την δυνατότητα να αποφασίζουν αν θα παρέχεται “δεκατιανό” (πρωινό) ή γεύμα στους μαθητές, μέσω των κυλικείων σε συνεργασία και με καταστήματα εστίασης των δήμων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει