Συνάντηση Κουράκη με τον υπουργό Εσωτερικών

163

Το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και οι ανάγκες των Δήμων της Κρήτης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον κ. Κουράκη να θέτει για μία ακόμα φορά το θέμα της υποστήριξης των δήμων που δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό για τη σύνταξη των σχετικών μελετών και την εκτέλεση των έργων, συζήτησαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Κουράκης  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο.

Υπήρξε  ακόμα εκτενής συζήτηση για τον προγραμματισμό και την έγκαιρη προετοιμασία των Δήμων της Κρήτης αναφορικά με την ένταξη σημαντικών έργων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, σημείωσε πως οι Δήμοι του νησιού πλήττονται οικονομικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού και τη στασιμότητα που υπάρχει στον  τουρισμό, γεγονός που σημαίνει δραστική μείωση των εσόδων και για τους ΟΤΑ.

Ο κ. Κουράκης παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο τη λήψη μέτρων και την οικονομική ενίσχυση των Δήμων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί επιπλέον οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ μετά από καταγραφή απώλειας εσόδων για κάθε δήμο ξεχωριστά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης έθεσε στον κ. υπουργό το ζήτημα της δημιουργίας ρύθμισης οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους (100 δόσεις) καθώς και διάφορα θεσμικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει