ΕΠΕΣΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Περισσότερα και καλύτερα διαμερίσματα προς ενοικίαση

2,898

Ο κοροναϊός έχει επηρεάσει και την κτηματομεσιτική αγορά αλλάζοντας την εικόνα και στις κατοικίες που ενοικιάζονται.

Πλέον, είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση περισσότερα και καλύτερης ποιότητας σπίτια, τα οποία λειτουργούν ως airbnb, τώρα όμως οι ιδιοκτήτες τους ελλείψει πελατών έχουν στραφεί στη μακροχρόνια μίσθωση.

Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει σε μικρές μειώσεις στις τιμές των ενοικίων, ενώ οι νέες μισθώσεις υπογράφονται σε πολλές περιπτώσεις με χαμηλότερα ενοίκια από αυτά που θα πλήρωνε κάποιος πριν λίγους μήνες.

Η Άρτεμις Μαυράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης είπε στην “Π”: “Οι τιμές των ενοικίων σε γενικές γραμμές παραμένουν σταθερές με μικρές μειώσεις της τάξης του 5%-7% στα διαμερίσματα που δεν έχουν τόσο καλή κατασκευή.

Αυτό συμβαίνει γιατί σήμερα στην αγορά διατίθενται περισσότερα ανακαινισμένα και επιπλωμένα  σπίτια, τα οποία προορίζονται για αστικές μισθώσεις και όχι airbnb αφού δεν υπάρχει πελατεία”.

Η ίδια σημείωσε ότι πρόβλημα παραμένει η έλλειψη σε τριάρια (με δύο υπνοδωμάτια), τα οποία είναι δυσεύρετα.

Όσον αφορά τις τιμές η κα Μαυράκη είπε ότι για παράδειγμα ένα τριάρι 80τ.ε. στην Ανάληψη που θεωρείται μια καλή περιοχή δίπλα στο κέντρο έχει ενοίκιο περίπου 500 ευρώ. Ένα αντίστοιχο τριάρι για παράδειγμα στη Θέρισο έχει μίσθωμα της τάξης των 400 ευρώ.

Μία δίχωρη γκαρσονιέρα ανάλογα με την πειροχή και την παλαιότητα έχει ενοίκιο από 280-360 ευρώ, ενώ ένα σπίτι 100-120τ.ε. έχει ενοίκιο κατά προσέγγιση 400-450 ή 550-600 ευρώ.

“Οι παλαιές μισθώσεις δεν επηρεάζονται αλλά στις νέες μισθώσεις τα ενοίκια είναι μειωμένα έως 20%” είπε στην “Π” ο δικηγόρος Κώστας Αράπογλου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων ν. Ηρακλείου. Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στο ότι ιδιοκτήτες σπιτιών που τα ενοικιάζουν σε πλατφόρμες τύπου airbnb έχουν στραφεί στη μακροχρόνια μίσθωση.

Ωστόσο, όπως σχολίασε, στα ποιοτικά, κεντρικά σπίτια, οι τιμές δεν έχουν μειωθεί, ωστόσο σχολίασε ότι ελάχιστες είναι οι ιδιοκτήτες που σε αυτή τη χρονική συγκυρία ζητούν αυξήσεις στους ενοικιαστές τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει