Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση

147

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε χθες.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου αναφέρει πως «χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική παρουσία αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών και γονιών, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ενάντια στην τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες στις τάξεις, ενάντια στην κατάργηση μαθημάτων και ειδικοτήτων με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σήμερα δόθηκε ακόμα ένα μήνυμα διεκδίκησης σύγχρονων όρων λειτουργίας του σχολείου με βάση τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και άλλη μια κυβέρνηση ετοιμάζει πάνω από 40.000 απολύσεις αναπληρωτών».

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και μειωμένου ωραρίου,  που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία με ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

Να μην υπάρξει καμία απόλυση, ζητούν την άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μια φάση ώστε να μην υπάρχουν κενά με την έναρξη των μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά (2020 – 2021) που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα, αίτημά τους είναι να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες διατάξεις του νομοσχεδίου που οδηγούν σε απολύσεις αναπληρωτών, η εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων, να δοθεί λύση σε σχέση με τη μετακίνηση, τη στέγαση και τη διαμονή με ευθύνη του κράτους και να αρθούν όλες οι αδικίες που έχουν γίνει στους πίνακες της ειδικής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει