Αρνητικό το τρίτο τεστ του Σουηδού

219

Αρνητικό ήταν το χθεσινό – τρίτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο 21χρονος Σουηδός, ο οποίος είχε προσβληθεί από κοροναϊό και νοσηλεύεται στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων. Αρνητικό είναι και τα τεστ στα οποία  έχουν υποβληθεί οι άνθρωποι με τους οποίους ήλθε σε επαφή, όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος σύμφωνα με το ιστορικό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήρθε στη χώρα αεροπορικώς στις 5 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και απευθείας του έγινε το τεστ, όπως ίσχυε τότε σε όλες τις περιπτώσεις έλευσης από το εξωτερικό.

Αμέσως, δε ο νεαρός μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 6 Μαΐου τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ο 21χρονος Σουηδός ήταν θετικός στον κοροναϊό και παρέμεινε σε καραντίνα, ενώ τη μεθεπομένη, Πέμπτη 7 Μαΐου, η κατάστασή του έχρηζε νοσηλείας και έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, ο 21χρονος πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου, ενώ και το τεστ που του έγινε τότε ήταν αρνητικό και άμεσα μπήκε για εκ νέου 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Η καραντίνα έληξε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε και ο 21χρονος Σουηδός υποβλήθηκε σε νέο τεστ που ήταν, ομοίως με τα τελευταία, αρνητικό.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου εισήχθη εκ νέου αυτή τη φορά στο νοσοκομείο Χανίων με ύποπτα συμπτώματα και επιβεβαιώθηκε ο κοροναϊός, ενώ χθες το τελευταίο τεστ ήταν αρνητικό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει