Πεζοπορία… σε 17 παραλίες κι ένα φαράγγι

270

Σε παραλίες και σε φαράγγια θα περπατήσουν μέλη συλλόγων οργώνοντας την Κρήτη μετά την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, O Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Θα περπατήσει σε 17 παραλίες της Ν. Κρήτης

O Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συνεχίζει την Κυριακή 28 Ιουνίου   τις πεζοπορίες του, για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αυτή τη φορά θα  γίνει πορεία στην άμμο πάνω στη νότια ακτογραμμή του νησιού   από τους αμμόλοφους του Αγίου Παύλου μέχρι την Πρέβελη (Ρεθύμνου), ήτοι 17 παραλίες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ: Να φορέσετε μποτάκια με κάλτσες, για να μην μπαίνει η άμμος μέσα στα παπούτσια σας και σταματάτε συνέχεια να τα αδειάζετε. Δεν επιτρέπονται σανδάλια & σαγιονάρες για το περπάτημα.

Υποχρεωτικά καπέλο, μαγιό, αντηλιακό, ηλεκτρολύτη, μπανάνα, σνακ και νερό. Στη διαδρομή υπάρχουν ταβέρνες για να προμηθευτείτε νερό οπότε δεν είναι ανάγκη να πάρετε μαζί σας πολλά μπουκάλια.

Μπορείτε να αφήσετε στο λεωφορείο μια τσάντα με αλλαξιά ρούχων κ.α. για τον γυρισμό.

Απόσταση: 13 χιλιόμετρα (πάνω σε άμμο και χωματόδρομο)

Βαθμός δυσκολίας: 2 (θα υπάρξει κόπωση λόγω του περπατήματος πάνω στην άμμο και κάτω από τον καυτό ήλιο)

Χρόνος διαδρομής: με τις στάσεις 6 ώρες.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 7:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο (απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά τη διαδρομή).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των εκτάκτων συνθηκών (στο λεωφορείο επιτρέπεται η επιβίβαση μόνο 35 επιβατών) παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή προκαταβάλλοντας το αντίτιμο των 15€, όσο πιο γρήγορα γίνεται κι οπωσδήποτε ως το μεσημέρι της Παρασκευής στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410 28173, ώρες καταστημάτων).

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (697 968 7576 ώρες καταστημάτων).

Πληροφορίες για  την πεζοπορία και φωτογραφίες από τη διαδρομή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός κα στο blog του Συλλόγου: https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Στο φαράγγι του Ρίχτη ο Φυσιολατρικός  Σύλλογος Ηρακλείου

Τη δεύτερη του έξοδο  μετά τη λήξη της καραντίνας, οργανώνει  την Κυριακή στις 28-6-2020,ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος θα περπατήσει στο καταπράσινο και πανέμορφο φαράγγι του Ρίχτη στο ν.Λασιθίου.

‘’Ενημερώνουμε τα μέλη, ότι ο σύλλογος θα έχει μέσον μεταφοράς,το οποίο θα παραλάβει από το σημείο εκκίνησης και τα φαγητά μας και τη μισή ποσότητα του νερού που θα χρειαστούμε για μεταφορά στη παραλία.

Μετά το πέρας του μπάνιου, του φαγητού, και της ξεκούρασης στην παραλία, θα έχουμε δύο επιλογές.

Όσοι επιθυμούν θα περπατήσουν το φαράγγι προς τα πίσω μέχρι το σημείο εκκίνησης. Όσοι δεν επιθυμούν, θα μεταφερθούν με το μέσον του συλλόγου από δρόμο στο χωριό Εξω Μουλιανά.

Αυτή η ομάδα θα μπορεί να καθίσει και περισσότερο χρόνο στην παραλία, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ω.Π. 3+3  Β.Δ.  1

‘’Αυτοί που δεν θα περπατήσουν την επιστροφή,το δεύτερο τρίωρο όπως είναι κατανοητό δεν θα το κάνουν.

Ενημερώνουμε ότι το λεωφορείο θα έχει απολυμανθεί και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα σε αυτό.

Θα έχουμε αλκοολούχο αντισηπτικό για τα χέρια μας και στην ίδια θέση που θα καθίσουμε κατά την άφιξή μας στο σημείο εκκίνησης,στην ίδια θα καθίσουμε και στην επιστροφή μας στο Ηράκλειο.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα ισχύοντα μέτρα, και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια της υγείας μας,θα συμπεριφερόμαστε αναλόγως.’’επισημαίνεται.

Αρχηγός: Καμπανός Γιώργος  τηλ:6947604748

Αναχώρηση: 07:30.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει