ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: Πρόστιμα για τη μάσκα βεβαιώνει η Δημοτική Αστυνομία

202

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαπιστώσει τη σωστή τήρηση των μέτρων για την πανδημία.

Χθες ελέγχθηκαν τριάντα καταστήματα, φούρνοι, καφετέριες, καταστήματα take away και χρεώθηκαν επτά κλήσεις σε άτομα που δεν τηρούσαν τα μέτρα και συγκεκριμένα τη χρήση μάσκας.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει σωστή χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων  που ελέγχει σε καθημερινή βάση προκειμένου να διαπιστώσει  εάν  τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη  σύγχυση στα καταστήματα εστίασης, αφού όπως αποδεικνύεται μέσα από τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας, μπορεί τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά όχι και τα τετραγωνικά που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζει ότι αντιστοιχούν ανά πελάτη.

Δημοτική Αστυνομία Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν οι έλεγχοι, οι καταστηματάρχες τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους πελάτες, αλλά υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με τη διαχείριση των τετραγωνικών μέτρων που έχει στη διάθεσή του το κάθε κατάστημα, αφού ο νόμος ορίζει ότι ο κάθε πελάτης θα πρέπει να βρίσκεται σε μια οριοθετημένη ζώνη 2 τμ.

Αυτό μοιραία μειώνει τη δυναμική των καταστημάτων σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πελατών που μπορεί να εξυπηρετεί.

Η πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας αυτό το οποίο επισημαίνει είναι ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να συνετιστούν σε σχέση με την τήρηση των τετραγωνικών που οφείλουν να διασφαλίζουν  σε ό,τι αφορά τις θέσεις των πελατών και παράλληλα να φροντίζουν το προσωπικό που απασχολούν να φοράει μάσκες και να λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα της κάλυψης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου φαίνεται ότι διεγείρει και τα αντανακλαστικά των ίδιων των ανθρώπων του κλάδου της εστίασης, που δεν κρύβουν τη σφοδρή ενόχλησή τους όταν διαπιστώνουν ότι απλώνονται υπέρμετρα συνάδελφοι τους – χωρίς τη νόμιμη αδειοδότηση-  τονίζοντας ότι η τακτική αυτή δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει