Στη φυλακή ο 25χρονος αδερφός για το αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά

246

 «Πόλεμος» από τα πυρά – 14 οπές βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του τραυματία

Το δρόμο για την φυλακή πήρε ο 25χρονος Ζωνιανός, ο οποίος μαζί με τον μικρότερο αδερφό του απολογήθηκαν χθες ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Ρεθύμνου για το αιματηρό ένοπλο επεισόδιο που είχε σημειωθεί στα Ζωνιανά, στις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 55χρονου συγχωριανού τους.

Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν ήταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία τόσο κατά του 55χρονου τραυματία όσο και κατά της 47χρονης συζύγου του, η οποία επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Των πυροβολισμών είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο με παθόντα τον 45χρονο αδερφό του 55χρονου, τον οποίο φέρονται να μπλόκαραν στο δρόμο προς την Αξό τα δύο νεαρά αδέρφια και να τον ξυλοκόπησαν με μαγκούρες ενώ έφεραν στη μέση τους πιστόλια.

Ο 55χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στη λεκάνη, αρχικώς νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όμως την περασμένη εβδομάδα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας εξαιτίας κάποιων επιπλοκών.

Αν και ο 45χρονος αρχικώς είχε υποστηρίξει ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν ήταν άγνωστα, στην πορεία αναθεώρησε και κατονόμασε τα δύο αδέρφια, λέγοντας ότι τα δύο περιστατικά σε βάρος του και σε βάρος του αδερφού του σχετίζονται.

Στην κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του 55χρονου τραυματία υποστηρίζει ότι ενώ μπήκαν στο αυτοκίνητο για να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων όπου είχε μεταφερθεί ο ξυλοκοπημένος κουνιάδος της, είδαν τα δύο αδέρφια στο δρόμο με τα πιστόλια στα χέρια. Μόλις τους είδαν, ξεκίνησαν να πυροβολούν στο αυτοκίνητο τους.

Τόσο η ίδια όσο και ο άνδρας της-καταθέτει-έσκυψαν μέσα στο αυτοκίνητο και ο 55χρονος έβγαλε το όπλο που κράταγε μαζί του και πυροβόλησε προς το μέρος τους ενώ στη συνέχεια πέταξε το όπλο και βγήκε από το αυτοκίνητο. Τότε, δέχθηκε μια σφαίρα και έπεσε στο δρόμο ενώ μετά σταμάτησαν οι πυροβολισμοί. Τον τραυματία τον μετέφερε ο γιος του στο Κέντρο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι με βάση την αυτοψία το αυτοκίνητο φέρει 14 οπές από βλήματα πυροβόλου ενώ εντός του κινητήρα βρέθηκε παραμορφωμένο θραύσμα βολίδας.

Ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει