Κι άλλο μαχαίρωμα στις Μοίρες σε συμπλοκή αλλοδαπών

427

Μία κατάσταση που έχει … ξεφύγει απασχολεί την αστυνομία αλλά και τη δημοτικη Αρχή της Φαιστού μετά και το νέο αιματηρό περιστατικό που έγινε στις Μοίρες, χθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 32χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε συλληφθεί για ληστεία και είχε εμπλακεί και σε άλλα αιματηρά περιστατικά, δέχθηκε επίθεση με μαχαιριές μέσα στο σπίτι του.

Ο 32χρονος προχθές το βράδυ βρισκόταν στο κέντρο της κωμόπολης με παρέα άλλων αλλοδαπών και έπινε μπίρες. Δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και ενημερώθηκε ότι 10 με 15 άτομα από το Πακιστάν τον αναζητούν με άγριες διαθέσεις. Πρόλαβε να φθάσει στο σπίτι του, όμως πριν προλάβει να κλείσει την πόρτα του την … έπεσαν οι αλλοδαποί που τον αναζητούσαν.

Περιγράφεται στην «Π» ότι ο 32χρονος δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα του διαμερίσματος, από την άλλη, οι αλλοδαποί έσπρωχναν για να μπουν και ένας εξ αυτών κατάφερε να τον τραυματίσει σε διάφορα σημεία του σώματος και του προσώπου με μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα με τα οποία βρισκόταν λίγο πριν στο καφενείο, είχαν ενημερώσει την Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα και οι «εισβολείς» δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες από το ΤΑΕ Μεσαράς και αστυνομικούς των Μοιρών και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους φίλους του θύματος. Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο, εάν κάποιος από τους συλληφθέντες ήταν εκείνος που τράβηξε το μαχαίρι και τραυμάτισε τον Αφγανό.

Τα οργανωμένα και κατά ομάδες πάντως περιστατικά βίας στην περιοχή προβληματίζουν τις Αρχές, οι οποίες λένε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και αποφάσεις πριν θρηνήσουμε θύματα. Μια σκέψη που εξετάζεται είναι να ενεργοποιηθούν  τοπικά συμβούλια κατά της εγκληματικότητας και να υπάρξει άμεση συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής και την ΕΛ.ΑΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει