ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

877

Συγκινητικός αποχαιρετισμός

Μία πτήση αποχαιρετισμού, απόδοσης τιμής και κατάθεσης των έντονων συναισθημάτων που έχουν οι “Ίκαροι” μας και συνάδελφοι του σμηναγού Μανόλη Γαρεφαλάκη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Καστέλλι.

Δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F16 πέταξαν στο Καστέλλι  σε σχηματισμό. Ένα μάλιστα από τα αεροσκάφη λέγεται ότι ήταν αυτό με το οποίο πέταξε για τελευταία φορά το αδικοχαμένο παλικάρι.

Όμως για όσους είδαν τα αεροπλάνα, ρίγη συγκίνησης τούς διαπέρασαν από μία τελευταία πράξη…

Πάνω από το σπίτι του 33χρονου ένα από τα αεροσκάφη αποσπάστηκε από το σχηματισμό και πέταξε μόνο του κατακόρυφα προς τον ουρανό…

 

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου

Βρέθηκε λύση

Ευχάριστα ήταν τα νέα που ήρθαν από τη Βουλή χθες για τους 562 υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που θέλουν να δώσουν ειδικά μαθήματα και ετοίμαζαν βαλίτσες για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Σε επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, απάντησε πως θα δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των υποψηφίων του νησιού.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κέρδος για τα παιδιά και τους γονείς τους που δεν ήθελαν λόγω κοροναϊού να στοιβαχτούν σε ένα καράβι, πέρα από τα έξοδα που θα σήμαινε αυτό το ταξίδι.

 

συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κώστα Φασουλάκη με τους αντιδημάρχους Πολιτισμού των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Συνάντηση… πολιτισμού

Ωραία πρωτοβουλία ήταν αυτή με τη συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κώστα Φασουλάκη με τους αντιδημάρχους Πολιτισμού των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, οι αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη και Θωμάς Κρεβετζάκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα πολιτισμού που αφορούν την Κρήτη, όπως οι μεγάλες διοργανώσεις και η πορεία των χρηματοδοτήσεων των μεγάλων αρχαιολογικών μνημείων. Τέθηκε επιπλέον το πλαίσιο για την οριστικοποίηση και την ορθή οργάνωση των μεγάλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εν όψει των επετειακών εορτασμών των 200 χρόνων από το 1821.

 

Συμφώνησαν στα πρωτόκολλα

…Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε αμοιβαία ενημέρωση για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν τη φετινή πολιτιστική περίοδο και τονίστηκε η ανάγκη χάραξης κοινής στρατηγικής για την προετοιμασία της πολιτιστικής πολιτικής της μεγαλονήσου, εν μέσω των υγειονομικών μέτρων που επιτάσσει η αντιμετώπιση της πανδημίας. Κοινή διαπίστωση όλων αποτέλεσε η ανάγκη υποστήριξης του επιχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού της Κρήτης, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, όμως υπογραμμίστηκε από όλους τους παρισταμένους η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και προτάθηκαν ειδικοί τρόποι εφαρμογής τους, οι οποίοι επεξεργαζόμενοι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

«Προσωπική μαρτυρία» είναι το τίτλος του νέου βιβλίου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου

Μαρτυρία… φυλακής

«Προσωπική μαρτυρία» είναι το τίτλος του νέου βιβλίου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Σε αυτό, ο πρώην υπουργός, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2018, αναφέρεται «στις συνθήκες εγκλεισμού, στη μεθοδολογία της κατασκευής ανυπόστατων κατηγοριών και στον αγώνα για την αποφυλάκισή μου έπειτα από δεκαεπτά μήνες», όπως ο ίδιος εξηγεί στον πρόλογο του βιβλίου.

Ως προς τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να γράψει αυτό το βιβλίο, ο κ. Παπαντωνίου εξηγεί ότι αυτός ήταν η «υποχρέωση απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους πολίτες που υπηρέτησα –και ορισμένους εκπροσώπησα– από δημόσιες θέσεις για περίπου τρεις δεκαετίες».

Ο  πρώην υπουργός κάνει, παράλληλα, λόγο για στοχοποίηση σε βάρος του τονίζοντας ότι «στην τελική της φάση, ένα πολιτικο-δικαστικό σύστημα συνωμότησε για να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον μου και να με φυλακίσει όχι μόνο χωρίς δίκη, αλλά ούτε καν με παραπομπή σε δίκη».

 

@patris
Covid 19. Γεννήθηκε στην Κίνα, μεγάλωσε στην Ιταλία, σπούδασε στην Αμερική και τώρα θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα!
Davos

Παιγνίδια καθυστερήσεων

Τι έγινε τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί ότι παίζει το «παιχνίδι» των καθυστερήσεων… αναφορικά με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για τη δημοσίευση της λίστας με τα ποσά που έλαβε κάθε μέσο ενημέρωσης στο πλαίσιο των διαφημιστικών εκστρατειών «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».  «Τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το Υπουργείο Οικονομικών με τις νόμιμες διαδικασίες» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο. Ωστόσο, ο Στ. Πέτσας επιβεβαίωσε το συμπέρασμα ότι η κυβερνητική τακτική στηρίζεται σε φθηνούς αντιπερισπασμούς, ώστε να θολώσουν περαιτέρω τα νερά της αδιαφάνειας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ζήτησε να δοθούν και οι λίστες τη δική του εποχή.

 

Μνημόσυνο για τον Ανδρέα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 24 ετών  από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου τιμώντας τη μνήμη του   θα τελέσει μνημόσυνο το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 9:15 στο Ηράκλειο,  στον Ι.Ν. Παναγίτσας Μασταμπά  και καλεί τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής να παρευρεθούν. «Ήταν ίσως ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη συμβολή στη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος στη σύγχρονη Ελλάδα» σημειώνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Αντώνης Ζαχαριουδάκης.

 

Αποχώρησε η Νατάσσα

Νατάσσα ΝηστικάκηΚουβεντιαζόταν καιρό ότι η γραμματέας του Δήμου Μαλεβιζίου, αν και τα πήγαινε πολύ καλά με τον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, δεν άντεχε πολύ κόσμο εκεί.

Και αποφάσισε να φύγει. Ήδη μαθαίνω έχει καλή… κυβερνητική πρόταση!

Αποχαιρέτησε πάντως χθες με συγκίνηση τον κόσμο στο Μαλεβίζι!

«Αν και υπηρέτησα τα καθήκοντά μου από τη θέση της γενικής γραμματέως για εννέα μόνο μήνες, θα είστε πάντα στην καρδιά μου για τον τρόπο που με αγκαλιάσατε και με κάνατε να αισθανθώ οικεία και φιλόξενα από την πρώτη κιόλας μέρα.

Είχα τη χαρά να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους οι οποίοι, πέρα από τη συναδελφική μας σχέση, με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και θα τολμήσω να πω και τη φιλία τους.

Στους αγαπητούς αντιδημάρχους, στους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, στα Νομικά Πρόσωπα και τους εργαζόμενούς τους, αλλά κυρίως σε όλους εσάς τους συναδέλφους μου που συμπορευτήκαμε μαζί, έχω την ανάγκη να πω ένα απλό και ειλικρινές ευχαριστώ, για όλη τη βοήθεια και υποστήριξη που μου δώσατε όλους αυτούς τους μήνες.

Ο τελικός απολογισμός έχει θετικό πρόσημο και το μόνο που μένει, παρά τις δύσκολες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση, αξίες ανεκτίμητες, που από τη μεριά μου περισσεύουν για όλους σας.

Στο σημείο αυτό, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον δήμαρχο κ. Μενέλαο Μποκέα, που με επέλεξε σε αυτή την τόσο σημαντική θέση και στην οποία ανταποκρίθηκα με σεβασμό και παρρησία.

Σας αποχαιρετώ όλους με τη σιγουριά και την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια και την αρωγή όλων σας, η δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει και θα οδηγήσει το Δήμο Μαλεβιζίου στην τροχιά ανάπτυξης και βελτίωσης που του αξίζει.

Νατάσσα Νηστικάκη

Γενική Γραμματέας».

 

ΒΟΑΚ - Κώστας Καραμανλής

Οι αλλαγές του Καραμανλή

Κάποιες αλλαγές ετοιμάζει το Υπουργείο στη χάραξη του ΒΟΑΚ; Αυτό διαρρέει τουλάχιστον. Το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύνολο των απαιτούμενων μελετών για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο οποίος με προϋπολογισμό ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο έργο της επόμενης δεκαετίας. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ενέκρινε τον κανονισμό μελετών του έργου, βάσει του οποίου θα συνταχθούν οι μελέτες που θα καθορίσουν τον βασικό σχεδιασμό των διαγωνισμών για την κατασκευή των τμημάτων Χανιά – Ηράκλειο και Χερσόνησος – Νεάπολη. Το κρίσιμο ζήτημα της χάραξης του ΒΟΑΚ έχει σχεδόν διευθετηθεί και θα οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά ενδέχεται να γίνουν ορισμένες αλλαγές στη χάραξη του οδικού άξονα λόγω ενστάσεων των αρχαιολογικών υπηρεσιών, οι οποίες αφορούν σε πιθανή ύπαρξη αρχαιοτήτων σε σημεία που πρόκειται να κατασκευαστούν σήραγγες.

 

Η αντίδραση του Χάρη

Για τις διαρροές αυτές αντέδρασε ο Χάρης Μαμουλάκης: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να ασχοληθεί σοβαρά με τον ΒΟΑΚ. Χωρίς προχειρότητες και ερασιτεχνισμούς. Το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, που μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μια ιστορική εκκρεμότητα της κεντρικής διοίκησης προς τον τόπο μας. Οι καθυστερήσεις και οι δικαιολογίες δεν είναι πλέον αποδεκτές».

 

Τους έβγαλαν

Είχαν υποσχεθεί ότι θα δώσουν έκτακτη παροχή ενίσχυσης στο προσωπικό που δούλεψε στις ΜΕΘ και στις μονάδες covid αυτό το διάστημα. Μια ενίσχυση που έδινε το Ίδρυμα Νιάρχος. Και είναι αλήθεια ότι χθες μπήκανε τα λεφτά για γιατρούς και νοσηλευτές. Αλλά όχι για την… καθαριότητα, που προφανώς και αναφέρεται από τον χορηγό. Τι έγινε εδώ; Ποιος έκανε τη λαθροχειρία;

 

Πλάκα

Έχουν πλάκα τα… κόμματα.

-Λογικά θα εξηγήσει ο Παππάς τι σημαίνει η φράση: “Κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά”, λέει ο ένας.

-Για τη Νοβάρτις θα δώσετε εξηγήσεις, λέει ο άλλος

-Είχατε στήσει παρακράτος, επιμένει ο ένας.

-Εσείς δώσατε 20 εκατομμύρια στα μέσα, η απάντηση.

Και οι δύο μαζί: Οι δημοσιογράφοι φταίνε!

 

Το είπε

Ναι, είναι αλήθεια, το είχε πει ο Καρίπογλου μόλις έσκασε η ιστορία της Νοβάρτις. Ερωτήθηκε -τον Ιανουάριο του 2019- εάν προβλέπει ότι κάποιος θα μπει φυλακή και απάντησε: Ναι, ο Παπαγγελόπουλος!

 

Συνεργασία

Πώς το λέει μια ψυχή… Καλά να πάθουμε; Για την πρόθεση της Παλαιστίνης να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ενεργειακού στην ανατολική Μεσόγειο, μίλησε σε τουρκικά ΜΜΕ ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα. Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Aydilik, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, σημείωσε συγκεκριμένα πως η Παλαιστίνη δεν κατάφερε ως σήμερα να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εξαιτίας της ισραηλινής πίεσης. Όπως τόνισε, «το Ισραήλ μάς εμπόδισε να εργαστούμε την ακτογραμμή».

 

Κότσια

Και από την άλλη, η προειδοποίηση της Αιγύπτου για απευθείας στρατιωτική επέμβαση στην ένοπλη σύρραξη στη γειτονική Λιβύη δεν θα αποθαρρύνει την Τουρκία να στηρίξει τους Λίβυους συμμάχους της, δήλωσε ένας Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων Καΐρου και Άγκυρας. «Οι δηλώσεις του Σίσι δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του. «Η Τουρκία και η Λιβύη δεν θα σταματήσουν την αποφασιστικότητά τους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει