Παρέμβαση Μαρκογιαννάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες

203

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης και η καθυστέρηση πληρωμής των άμεσων ενισχύσεων των τελευταίων, βάσει των αιτήσεων ενίσχυσης του έτους 2019, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Βάρρα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε τη σημασία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης και υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη, και συνεργασίας του Οργανισμού με μηχανισμούς της δημόσιας διοίκησης, όπως στους ελέγχους προγραμμάτων γεωργικών ενισχύσεων και σε θέματα εκτέλεσης και εφαρμογής Κανονισμών και Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Με τον κ. Βάρρα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης. Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα από τον Πρόεδρο ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα πληρωθούν οι αιτήσεις  ενίσχυσης των κτηνοτρόφων του έτους 2019.

Με διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλες οι διοικητικές πράξεις στις αιτήσεις ενίσχυσης, και για όσες δεν έχουν σοβαρές ελλείψεις θα δοθεί χρονικό περιθώριο ώστε να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ενταχθούν οι αιτούντες στην επόμενη προβλεπόμενη πληρωμή.

Είναι κρίσιμο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για ολόκληρο τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι πληρωμές που εκκρεμούν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει