Ανείπωτος πόνος στο Καστέλλι

1,536

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη και πόνο σε όλο το χωριό. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητό παιδί, το καμάρι του Καστελλίου, όπως έλεγαν άτομα που τον γνώριζαν.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι λίγες ώρες πριν βρισκόταν εκεί, αλλά κυρίως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι δε θα τον ξαναδεί να περνάει, να λέει καλημέρα στους συγχωριανούς του, στους φίλους, στους συγγενείς τους.

Ο άτυχος υποσμηναγός υπήρξε αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “ΖΕΥΣ».

Γεννημένος το 1987, εισήχθη το 2006 στη Σχολή Ικάρων, όπου ονειρευόταν και αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά. Το 2012 τοποθετήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης και το 2015 στην 115 Π.Μ στα Χανιά, όπου πετούσε σε αεροσκάφη F-16 Block52+

Μεγαλύτερη σε ηλικία στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν μικρότερο βαθμό με τους οποίους συνομίλησε η «Π» με μία κουβέντα, περιέγραψαν το χαρακτήρα του. «Του μιλούσαμε στον πληθυντικό, γιατί ήταν ανώτερος μας. Εκείνος μας έλεγε «ένας είμαι, όχι δύο, για να μου μιλάτε στον πληθυντικό».

 

Συλλυπητήριο μήνυμα  από τον Δήμο

Ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας, εκφράζουν  τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του  Μανώλη Γαρεφαλάκη, Υποσμηναγού και μέλους της ομάδας ΖΕΥΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στα Χανιά.

Ο θάνατος του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον τόπο καταγωγής του το Καστέλλι.

Είναι πραγματικά  λυπηρό ένας  νέος άνθρωπος, ένας νικητής των αιθέρων, να φύγει τόσο άδικα. Καλό σου ταξίδι Μανώλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει