ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

685

Γρηγόρης κατά Μύρωνα

Προκάλεσε αίσθηση η επιστολή του κ. Γ. Μακαρώνα, (ο οποίος εκπροσωπεί  τη μείζονα αντιπολίτευση στη διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ), με την οποία απευθύνεται στον μαέστρο κ. Μ. Μιχαηλίδη και θέτει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που κάποιοι έχουν λόγους να πιστεύουν ότι θα «βγάλουν λαγό…».

Συγκεκριμένα ο κ. Μακαρώνας ζητά αναλυτικό έλεγχο των στοιχείων που αφορούν τη μισθοδοσία του μαέστρου, αλλά και των συνεργατών του. Επίσης ζητά αναλυτικά στοιχεία για το είδος των εργασιακών σχέσεων που έχουν με τη ΔΕΠΑΝΑΛ οι στενοί συνεργάτες του, όπως επίσης το κόστος των εκδηλώσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τις εισπράξεις των εισιτηρίων.

Βεβαίως κάποιοι θεωρούν ότι η παρέμβασή του αυτή μπορεί να θεωρηθεί και απότοκο της πρόσφατης απογοήτευσης που δοκίμασε με την πρόσληψη συγγενικού του προσώπου, για την οποία σχολιάζεται σκωπτικά ότι δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις αλλά το θέμα είναι υπαρκτό στους κόλπους τις διοίκησης.

 

Ξεχωριστός δικαστής

ο πρόεδρος Πρωτοδικών και προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος ΡόκοςΣε εφέτη προήχθη ο πρόεδρος Πρωτοδικών και προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Ρόκος.

«Με το καλό και στον Άρειο Πάγο» ήταν οι ευχές δικαστών, υπαλλήλων και δικηγόρων.

Για τον κ. Ρόκο τα έχουμε ξαναπεί μέσα από αυτή την στήλη: είναι ένας δικαστής που όλοι σέβονται και εκτιμούν. Ευφυής, ταχύτατος, μεθοδικός και πάντα “to the point”.

Και ως προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Ηρακλείου απέδειξε και εξακολουθεί να αποδεικνύει (θα μας αποχαιρετήσει τον Σεπτέμβριο) ότι είναι άνθρωπος του «εδώ και τώρα», της σωστής διαχείρισης, ρεαλιστής και δίκαιος.

Το προσωπικό του Πρωτοδικείου πίνει νερό στο όνομα του. Να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του και με το καλό να τον δούμε και στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

 

Αρναουτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που έγινε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»Παρόντες Αρναουτάκης-Κουράκης

Στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που έγινε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρυερέθηκε χθες τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης οσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που έγινε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Κρήτης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης αναφερόμενος στο πρόγραμμα τόνισε ότι « είναι αναγκαίο αυτή τη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση – να λειτουργήσουν πιο συντονισμένα και αποτελεσματικά».

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ίλιον

Πήγε στα ασυνόδευτα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ίλιον και ενημερώθηκε για τις προσπάθειες ένταξης των παιδιών στην ελληνική κοινωνία και τις δυσκολίες που υπάρχουν.  Η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε με τα 24 κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί και τα ενθάρρυνε να προχωρήσουν στη ζωή τους.

 

Ζωντανά χρώματα πλημμύρισαν τις Γούρνες χάρη στη δράση της εικαστικού, κ. Νίκης Πυθαρούλη, του Πολιτιστικού συλλόγου Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος», της ομάδας Ζω Δρω και τους μικρούς εθελοντές.Έκαναν “κούκλα” το χωριό

Ζωντανά χρώματα πλημμύρισαν τις Γούρνες χάρη στη δράση της εικαστικού, κ. Νίκης Πυθαρούλη, του Πολιτιστικού συλλόγου Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος», της ομάδας Ζω Δρω και τους μικρούς εθελοντές.

Ζωντανά χρώματα πλημμύρισαν τις Γούρνες χάρη στη δράση της εικαστικού, κ. Νίκης Πυθαρούλη, του Πολιτιστικού συλλόγου Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος», της ομάδας Ζω Δρω και τους μικρούς εθελοντές.

«Όταν υπάρχει αγάπη και μεράκι, τίποτα δε μας πτοεί, στο χωριό Γούρνες ξεκινήσαμε όλοι μαζί κάτι πολύ όμορφο. Ένα έργο σε εξέλιξη», αναφέρει η κ. Πυθαρούλη. Οι εργασίες συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουνίου.

 

@patris
Έκοψαν την εκπομπή του Τράγκα που έλεγε ότι τον κοροναϊό τον έφτιαξαν οι Αμερικανοί για να πουλήσουν αντισηπτικά.
Θα μας τον πάρει το BBC τώρα!
Sersemis

 

Πάμε για γυναίκα πρόεδρο

Τρεις γυναίκες αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου προτάθηκαν χθες από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στο Υπουργικό Συμβούλιο για την θέση προέδρου του Αρείου Πάγου.

Από την λίστα με τους 6 υποψηφίους που έστειλε στην Βουλή για γνωμοδότηση το υπουργείο Δικαιοσύνης, από την συζήτηση και ψηφοφορία, πλειοψήφησαν οι αντιπρόεδροι σήμερα του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, που είναι και η αρχαιότερη στο Σώμα, μετά την ακρόασή της έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Οι συνυποψήφιές της Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη δεν προσήλθαν σε ακρόαση στην ΔτΠ αλλά απέστειλαν επιστολές στις οποίες εξηγούσαν ότι αιτία αυτής της άρνησής τους είναι ότι ενώ είχαν επιλεγεί από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο για τις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι τοποθετήσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν επειδή ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε υπογράψει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Εάν η γνωμοδότηση της ΔτΠ γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες κρίσεις των ανωτάτων δικαστών, στην ηγεσία της Αρείου Πάγου θα έχουμε γυναίκα πρόεδρο, την Αγγελική Αλειφεροπούλου.

 

Ταξίαρχος Λέλα!

απονομή του βαθμού του Ταξιάρχου επί τιμή στην Λέλα Καραγιάννη.Μετά θάνατον αναγνώριση. Αναρτήθηκε στη Διαύγεια το Προεδρικό Διάταγμα για την απονομή του βαθμού του Ταξιάρχου επί τιμή στην Λέλα Καραγιάννη.

«Απονέμουμε στην Ελληνίδα αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, αρχηγό της Οργάνωσης Πληροφοριών και Δολιοφθοράς “Μπουμπουλίνα”, Λέλα Καραγιάννη, για τον απαράμιλλο ηρωισμό της, την αυτοθυσία και την αφοσίωση που επέδειξε προς το Ελληνικό Έθνος, τα οποία την κατέστησαν στη μνήμη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων ως Εθνικό ιδεώδες, το βαθμό του Ταξίαρχου επί τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.3883/2010» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ΠΔ  εκδόθηκε μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και σχετική απόφαση του ΣΑΓΕ.

 

ο επιχειρηματίας, Δημήτρης ΚοντομηνάςΤου έφαγε 55 εκατομμύρια;

Εντάξει, ακούμε και διαβάζουμε πολλά για τον γιατρό – “μαϊμού”, ο οποίος φέρεται να έχει εξαπατήσει πολύ κόσμο. Τώρα λένε ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα στο ραδιόφωνο του Alpha ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος, ο κομπογιαννίτης «γιατρός» είχε καταφέρει να εξαπατήσει τον κ. Κοντομηνά αποσπώντας του ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, ο «μαϊμού» γιατρός φέρεται πριν από χρόνια να είχε πλησιάσει τον κ. Κοντομηνά, προσπαθώντας να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA, καθώς και προηγμένα δορυφορικά συστήματα από τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε εκδοθεί και διαταγή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Αλλά το ερώτημα είναι ο… “γιατρός” φταίει γι’ αυτό μόνο; Πόσο ευκολόπιστος μπορεί να είναι ένας Κοντομηνάς… εάν είναι βέβαια έτσι τα πράγματα και δεν τα φουσκώνει ο Βερύκιος…

 

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης είχε μαζί του στο Ισραήλ και τον γιο του

Γιατί ήταν παρόντες οι γιοι;

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης είχε μαζί του στο Ισραήλ και τον γιο του. Σε κάποιους χτύπησε και άσχημα. Το ζεύγος Νετανιάχου υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τη σύζυγό του και τον γιο τους στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας.  Πώς δικαιολογούν την παρουσία των δύο γιων στο τραπέζι;

Ο 25χρονος Άβνερ Νετανιάχου, ο μικρός γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, και ο 22χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις, λένε οι δυο πλευρές. Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου, οι δύο νεαροί είχαν περάσει αρκετή ώρα συζητώντας κατά την ξενάγηση του ζεύγους Νετανιάχου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Επίσης λένε ότι οι σύζυγοι των δύο πρωθυπουργών, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Σάρα Νετανιάχου, διατηρούν φιλικές σχέσεις. Μάλιστα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, τον περασμένο Ιανουάριο κατά την επίσκεψη τότε του ζεύγους Νετανιάχου στην Αθήνα είχε περάσει αρκετή ώρα σε ξεχωριστό πρόγραμμα με τη Σάρα Νετανιάχου.

Το κλίμα ήταν πάντως πολύ χαλαρό. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μάλιστα, όταν είδε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φορούσε γραβάτα, έσπευσε να λύσει και την δική του.

 

Υπάρχει συμφωνία;

Εάν ευσταθεί η πληροφορία και η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου τότε έχουμε νέα δεδομένα στη σύρραξη της Λιβύης και στην εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή.  Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας στο θέμα Λιβύης. Οπως είπε ο Τσαβούσολου η συμφωνία έγινε μεταξύ Ερντογάν και Τραμπ κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η συνεργασία θα γίνεται σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας αλλά και μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών. Είπε μάλιστα ότι έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία στα τεχνικά κλιμάκια και πως ήδη οι Τούρκοι υπουργοί έχουν λάβει εντολή να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ στο θέμα της Λιβύης.

 

Το νήμα

Το μήνυμα πως «ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κάιρο και τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι. Για να δούμε τι θα βγάλει…

 

Ο δικηγόρος

Τι να πεις πια με αυτή τη χώρα! Οι “παράλληλες υποθέσεις” που αποκαλύπτει η πολυσέλιδη έκθεση της ΕΥΠ, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με την διαφθορά στην Αστυνομία δείχνουν το σάπιο που υπάρχει. Μια από αυτές αφορά γνωστό και προβεβλημένο ποινικολόγο των Αθηνών, ο οποίος αφενός φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα προστασίας παράνομων καζίνο και οίκων ανοχής, από την άλλη, βάσει πάντα της έκθεσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προσέφερε σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τις υπηρεσίες ιερόδουλων και στην συνέχεια κατέγραφε τις συναντήσεις τους με κρυφές κάμερες, για να τους εκβιάζει.

Στην ίδια αναφορά της ΕΥΠ αναφέρεται ότι ο δικηγόρος αυτός, είχε στο παρελθόν πέσει θύμα επίθεσης, από την οποία μάλιστα υπέστη βαριές σωματικές βλάβες, από αστυνομικούς τους οποίους εκβίαζε με την παραπάνω μέθοδο.

 

Παράπονα

Πολλά παράπονα ακούω από τα Καλέσσα για τη δημοτική Αρχή. Μια ανάπλαση που δεν προχωράει, μια επίσκεψη που δεν γίνεται εδώ και μήνες… Γιατί δήμαρχε;

 

Πρακτικές

Δεν το λέω εγώ, αλλά ένας πολιτικός αναλυτής και δημοσκόπος, από τους φίλους της κυβέρνησης: «Οι αδιαφανείς πρακτικές της Κυβέρνησης την τοποθετούν στο παρελθόν. Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των ΜΜΕ , που ενισχύθηκαν οικονομικά. Διαφάνεια, θεμελιώδης αξία».

 

Ψηφιακή

Ψηφιακή υπογραφή αποκτούν οι βουλευτές για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους εργασιών. Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης τους Κράτους, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής στα έγγραφα των βουλευτών.

Ήδη ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης έχει καταρτίσει και αποστείλει σχετική εγκύκλιο και οδηγίες στους βουλευτές για τον τρόπο απόκτησης ψηφιακής υπογραφής και καλούνται εντός 30 ημερών να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απόκτησης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει