Αιτήσεις συμμετοχής στον “Τουρισμό για όλους”

294

Άρχισε η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής των παρόχων για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ανακοίνωση, οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

. Σημειώνεται πως η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει μέσω του προγράμματος στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

 

Όσον αφορά τις συχνές ερωτήσεις για το πρόγραμμα και συγκεκριμένα για τους παρόχους:

– Χρειάζεται να επισκεφθώ κάποια υπηρεσία για να υποβάλλω τα απαραίτητα δικαιολογητικά; Όχι, η διαδικασία γίνεται εξ όλοκλήρου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all. gov.gr

– Μπορώ να υποβάλω χειρόγραφη αίτηση στο Υπουργείο Τουρισμού;

Όχι, οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής

– Ποιες κατηγορίες καταλυμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα; Όλα τα καταλύματα που προσφέρουν διαμονή μπορούν να συμμετέχουν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων

Ξενώνες φιλοξενίας νέων

Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)

Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες/επαύλεις (βίλες)

Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα

Ενοικιαζόμενες κατοικίες/διαμερίσματα

Ως προς τις συχνές ερωτήσεις για τους δικαιούχους:

– Μπορεί κάποιος άλλος να κάνει την αίτηση για λογαριασμό μου;

Η αίτηση μπορεί να γίνει από άτομο που θα έχει τους κωδικούς πρόσβασης taxisnet του δικαιούχου και γνωρίζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

– Μπορώ να υποβάλω χειρόγραφη αίτηση στο Υπουργείο Τουρισμού;

Όχι, οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής

– Απευθύνεται το πρόγραμμα σε συνταξιούχους;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 και δεν είναι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιοδήποτε άλλο φορέα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει