ΤΟ PLAN B’ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: Στις παρυφές του Γιούχτα η λύση για την υδροδότηση των Βασιλειών

377

Στενάζουν τα υψηλά σημεία της πόλης στην περιοχή του Άι Γιάννη όπου δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία του νερού, ενώ στις Βασιλειές όπου  οι ανάγκες υδροδότησης «χτυπάνε κόκκινο» σημειώθηκε μια δυσάρεστη ανατροπή, καθώς δεν ευόδωσαν τα σχέδια της ΔΕΥΑΗ για την αξιοποίηση μιας νέας γεώτρησης εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Ηρακλείου.

Μοιραία η δημοτική επιχείρηση στρέφει πλέον το βλέμμα της στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων, καθώς εκτιμάται ότι μια νέα γεώτρηση που μπορεί να γίνει στις παρυφές του Γιούχτα είναι μονόδρομος για να δοθεί μια οριστική λύση στο οξύ πρόβλημα της υδροδοτικής κάλυψης της περιοχής των Βασιλειών.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη γι αυτό ασφαλώς είναι να υπάρξει δημοτική συνεργασία για το σκοπό αυτό, κάτι που θα επιδιώξει άμεσα όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο οποίος τονίζει ότι είναι κρίσιμο ζητούμενο να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής των Βασιλειών.

Ο ίδιος σημειώνει ότι παράλληλα  το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ στην τελευταία του συνεδρίαση έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου με το οποίο θα ενισχυθούν με νερό από το φράγμα Αποσελέμη τα ψηλά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει το έργο προβλέπει την εγκατάσταση ενός αγωγού, που θα ξεκινά από την Ουλαφ Πάλμε, όπου φτάνει το νερό του Αποσελέμη, και από εκεί θα προωθούνται ποσότητες  νερού στη Φορτέτσα.

Αντίστοιχα, μέρος του νερού που φτάνει στη Φορτέτσα θα καλύπτει ενισχυτικά τις αυξημένες ανάγκες του Αγίου Ιωάννη.  Με τον τρόπο αυτό εκτιμά η ΔΕΥΑΗ ότι θα ενισχυθεί η τροφοδοσία όλων των ψηλών σημείων της πόλης με νερό από το φράγμα Αποσελέμη.

Όπως είναι γνωστό, ειδικά στην περιοχή του Άι Γιάννη υπάρχει μια αδιάκοπη καταγραφή προβλημάτων, που συνδέονται με την ομαλή τροφοδοσία του νερού. Συγκεκριμένα παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα μπει στις δύσκολες μέρες του καύσωνα του καλοκαιριού που διανύουμε, πολλοί καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν επάρκεια στην κάλυψη του νερού.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «όταν υπάρχει καταγεγραμμένο πρόβλημα τροφοδοσίας νερού, σε καταναλωτές που είναι συνεπείς και πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, η υπηρεσία οφείλει να δίνει λύσεις άμεσα και όχι να περιορίζεται στο ότι δεν υπάρχει εντοπισμένη ζημιά, και να αναγκάζει τον κόσμο να ψάχνει λύση μόνος του.

Διότι υπάρχουν εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και εκείνοι που αδυνατούν να το κάνουν».  Από την πλευρά του  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης τονίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει καταγραφεί κάποιο τεχνικής φύσεως πρόβλημα, το αντλιοστάσιο δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, και δίνει συνεχή ροή νερού.

Ωστόσο επειδή η υπηρεσία αντιλαμβάνεται το πρόβλημα των κατοίκων δρομολογεί την αξιοποίηση της μελέτης που έχει στα χέρια της για να μπορέσει να δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες ζήτησης της περιοχής του Αγίου Ιωάννη και όλων των υψηλών σημείων της πόλης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει