Σύγχυση με τα τετραγωνικά στην εστίαση

204

Απίστευτη σύγχυση καταγράφεται σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των ελεύθερων χώρων στα καταστήματα εστίασης, αφού όπως αποδεικνύεται μέσα από τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας, μπορεί τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά όχι και τα τετραγωνικά που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζει ότι αντιστοιχούν ανά πελάτη.

Συγκεκριμένα, όπως έδειξαν οι έλεγχοι από την πρώτη μέρα, οι καταστηματάρχες τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους πελάτες τους αλλά υπήρχαν ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με τη διαχείριση των τετραγωνικών μέτρων που έχει στη διάθεση του το κάθε κατάστημα, αφού ο νόμος ορίζει ότι ο κάθε πελάτης θα πρέπει να βρίσκεται σε μια οριοθετημένη ζώνη 2 τμ.

Αυτό μοιραία μειώνει τη δυναμική των καταστημάτων σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πελατών που μπορεί να εξυπηρετεί. Όπως έγραψε η «Π» το θέμα «έσκασε» από την πρώτη στιγμή των ελέγχων που φάνηκε ότι πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι με αποτέλεσμα να διαχειρίζονται με λάθος τρόπου τους διαθέσιμους χώρους για τα καταστήματα τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι διεκδικούν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση στην ιστοσελίδα του δήμου και στη συνέχεια θα γίνεται αυτοψία από μηχανικούς, εάν μπορεί να ικανοποιηθεί εφόσον φυσικά δώσει τη σχετική έγκριση και η αρχαιολογία ( εάν πρόκειται για καταστήματα στο κέντρο της πόλης).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το 2020 όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης, έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στον Δήμο Ηρακλείου αίτηση έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 προκειμένου να χορηγηθεί άδεια χρήσης.

Η αίτηση υποβάλλεται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Τμήμα Ελέγχου Προσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου (Λότζια – Γραφείο από τις 09:00 ως τις 14:00).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει