ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: Τέρμα στα σημειώματα, έρχονται… μπιλιετάκια

1,346

Τελειώνουν οι συστάσεις και έρχονται τα πρόστιμα από την ερχόμενη Δευτέρα, σε όλους όσους σταθμεύουν στις διαγραμμισμένες θέσεις που έχουν χωροθετηθεί στο κέντρο της πόλης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου.

Όπως έχει γράψει οι «Π» μέχρι σήμερα όσοι σταθμεύουν στα διαγραμμισμένα σημεία, παραλαμβάνουν ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση στις χωροθετημένες θέσεις.

Ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα, όσοι σταθμεύουν στα σημεία αυτά θα χρεώνονται με πρόστιμο 40 ευρώ που αντιστοιχεί στην παράνομη στάθμευση.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός,  ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μη καταλαμβάνουν με τα οχήματα τους  θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα έχουν οριοθετηθεί 340 θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης, αλλά οι θέσεις θα αυξηθούν καθώς έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν τα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους όσοι δικαιούνται να αποκτήσουν κάρτα στάθμευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κάτοικος του κέντρου θα μπαίνει στην πλατφόρμα και θα συμπληρώνει τη στοιχεία του καταθέτοντας τον αριθμό του οχήματος του, στοιχεία από το δίπλωμα οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Επίσης το Ε1, ώστε να γίνει ταυτοποίηση της διεύθυνσης κατοικίας , φωτοτυπία της ταυτότητας.

Ακόμα θα καταθέτει το Ε9 αν είναι ιδιοκτήτης ή το μισθωτήριο του εάν είναι ενοικιαστής. Η δημοτική Αρχή αξιολογεί ότι με τη διαδικασία αυτή,  εξασφαλίζεται η όσο το δυνατό λιγότερη γραφειοκρατία, ώστε να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί εύκολα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάση των στοιχείων που θα προκύψουν από τη καταγραφή, θα γίνουν και οι αναγκαίες διαγραμμίσεις, ώστε ο κάθε πολίτης ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος του κέντρου της πόλης, να έχει τη δυνατότητα να έχει τη δική του θέση στάθμευσης.

Οι διαγραμμίσεις θα γίνουν ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων που θα κατατεθεί, ενώ στην πόλη θα υπάρχουν και μη διαγραμμισμένες θέσεις στάθμευσης. Ο πολίτης που θα πάρει την κάρτα του θα διαπιστώσει ότι αναγράφονται σε αυτή, τα στοιχεία του, η περιοχή στάθμευσης στην οποία έχει τη δυνατότητα να παρκάρει το όχημα του και η ημερομηνία ισχύς της.

Για την ευκολία των πολιτών η παλιά πόλη έχει χωριστεί σε τρεις τομείς, ώστε να υπάρχει καλύτερη οριοθέτηση σε ότι αφορά στην καταγραφή των κατοίκων.

Ο ένας τομέας αναπτύσσεται από τη Γιαμαλάκη την Αγ. Μηνά την Κυρ. Λουκάρεως, την  πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ την Ανεμογιάννη και καταλήγει στη Δ.Μποφώρ.

Η δεύτερη ζώνη περνά από την Αγια Τριάδα τη μεγάλη Έβανς και εσωτερικά  των ενετικών τειχών. Τέλος, ο τρίτος τομέας αναπτύσσεται από τη  μεγάλη Έβανς και ανατολικά, καλύπτοντας την Ανάληψη τη Βίγλα ως την Ικάρου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει