Με κανόνες κοροναϊού ξεκινούν προβολές στο σινεμά «Βηθλεέμ»

363

Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι προβολές στο θερινό σινεμά του Δήμου Ηρακλείου «Βηθλεέμ»

Για 14η σεζόν και με τα μέτρα και σταθμά του κοροναϊού, ετοιμάζεται να λειτουργήσει και πάλι το θερινό σινεμά του Δήμου Ηρακλείου «Βηθλεέμ» το οποίο βρίσκεται στην Πύλη Βηθλεέμ στα Ενετικά Τείχη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Ηρακλείου, κ. Γιώργος Αντωνάκης, ανέφερε πως με το άνοιγμα στις 15 Ιουνίου, όσα μέτρα προβλέπονται θα έχουν ληφθεί, ενώ ανάμεσα στα δύο καθίσματα που επιβάλλεται να υπάρχει κενή θέση, η επιλογή για το θερινό σινεμά «Βηθλεέμ» είναι τα τραπεζάκια.

«Η χωρητικότητα του θερινού σινεμά είναι 300 άτομα ωστόσο με τα μέτρα και τις αποστάσεις που επιβάλλεται να ληφθούν, έχω την αίσθηση ότι η χωρητικότητα δεν θα ξεπερνάει φέτος τα 200 άτομα. Έχουμε επιλέξει αντί για κενό κάθισμα, ανάμεσα σε κάθε δύο καθίσματα που θα τοποθετούνται, να βρίσκεται ένα τραπεζάκι και όχι μια κενή καρέκλα ή κενό, δίνοντας έτσι μια πιο φιλική διάσταση στα όσα καλούμαστε να τηρήσουμε στους χώρους προκειμένου να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τα μέτρα» δήλωσε ο κ. Αντωνάκης ο οποίος εξήγησε ότι το θερινό σινεμά θα ολοκληρώσει τη σεζόν στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Προκειμένου να καλύψουμε το ενδιαφέρον όλων όσοι τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπήσει το θερινό σινεμά, αποφασίσαμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εκτός από την προβολή στις 9:30 το βράδυ να υπάρχει και μία δεύτερη στις 11:30 τη νύχτα προκειμένου ακόμη και αυτή η διαφορά των 100 ατόμων που αναγκαστικά πρέπει λόγω των μέτρων να υπάρξει, να καλυφθεί» διευκρίνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Ηρακλείου.

Πάντως όπως είπε, η επιλογή του θερινού σινεμά είναι μια ασφαλής επιλογή, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα επιχειρείται να δοθεί λύση και σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, με τα οποία θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η επαφή μεταξύ επισκεπτών και εργαζομένων.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορούμε να εκδίδουμε ηλεκτρονικά εισιτήρια και με barcode είτε στα κινητά είτε εκτυπωμένα, να μπορούν να μπαίνουν στο σινεμά οι επισκέπτες. Είναι ασφαλής επιλογή το θερινό σινεμά και με τα μέτρα σε πλήρη εξέλιξη, αυτό θα καταστεί σαφές και σίγουρα θα μετριάσει ή και θα εξαλείψει την όποια ανησυχία μπορεί να έχει ο κάθε επισκέπτης, λάτρης του σινεμά» εξήγησε ο κ. Αντωνάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει