Αντιδράσεις για τον νέο τουριστικό νόμο

351

Προβλήματα στις εργασιακές ρυθμίσεις, που προκύπτουν από τον ψηφισθέντα νόμο 4690/2020, επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, με  νέα επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, με τις ρυθμίσεις του νόμου, «…Επί της ουσίας η επιχείρηση καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές διπλάσιες του χρόνου εργασίας του προσωπικού της. Πρόκειται για μια επιβάρυνση που θα αποτρέψει την μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης».

Και συμπληρώνει: «Αν θέλετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να συμβάλει πράγματι στην προστασία της απασχόλησης θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε, είτε ο εργοδότης να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζόμενου, για τον οποίο και τον αμείβει ή οι ώρες εργασίας του εργαζομένου να αντιστοιχούν στην αμοιβή που λαμβάνει τόσο από τον εργοδότη, όσο και από το κράτος και στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Πρέπει στο σημείο αυτό να λάβετε υπόψη σας πως η μείωση των εσόδων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για το τρέχον έτος θα είναι πολλαπλάσια του 20% που θέτετε ως όριο για την ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση, σε πολλές περιπτώσεις θα φθάσει και στο 60-70%».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, αναφέρει ότι «κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας η διατήρηση και τους επόμενους μήνες της δυνατότητας προσωρινής ανάκλησης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των ξενοδοχείων, τόσο συνεχούς όσο και εποχικής λειτουργίας ή άλλως η πρόβλεψη της δυνατότητας θέσεως εκ νέου σε αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίοι ανακαλούνται από την αναστολή.

Είναι δεδομένο πως την τρέχουσα τουριστική περίοδο τα ξενοδοχεία θα έχουν έκτακτες, πρόσκαιρες και απρόβλεπτες ανάγκες (για παράδειγμα έκτακτη αυξημένη πληρότητα μιας – δυο ημερών) για την εξυπηρέτηση των οποίων θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλούν στην εργασία προσωρινά προσωπικό, το οποίο όμως στη συνέχεια δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας και άρα θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα να τεθεί εκ νέου σε αναστολή».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει