ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΕΡΓΑ: Πατούν “γκάζι” για το αεροδρόμιο

4,802

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, παρά το ενδεχόμενο καθυστερήσεων που μπορεί να προκύψουν λόγω κοροναϊού.

Τα συνεργεία της ΤΕΡΝΑ έχουν ήδη εγκατασταθεί για τα καλά στο Καστέλλι, ενώ εργάζονται σε καθημερινή βάση πυρετωδώς προκειμένου να μπορέσουν να προλάβουν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Όπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Π», η ΤΕΡΝΑ έχει τοποθετήσει πλήθος εργοταξιακών οικίσκων, ενώ προχωρά σταδιακά διάφορες κατασκευές που σχετίζονται με την αρχική φάση εξέλιξης του έργου.

Νέες κατασκευές και διαμόρφωση χώρων για το αεροδρόμιο

Οι ιθύνοντες της ΤΕΡΝΑ είχαν από την πρώτη στιγμή επισημάνει πως όταν το έργο θα εκκινήσει κανονικά, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα διαπιστώσουν πώς είναι να πραγματοποιείται ένα πραγματικά μεγάλο έργο στην Κρήτη.

Η πορεία εξέλιξης του έργου αποδεικνύει του λόγου το αληθές, καθώς και το γεγονός πως η ανάδοχος εταιρεία έχει θέσει ως βασικό στοίχημά της να υλοποιήσει πάση θυσία έγκαιρα το έργο.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο διεθνές αεροδρόμιο

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς κόστος και χωρίς αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον. Μέσα στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που έρχονται, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η τελευταία λειτουργία στο ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής σε αγροτική τοποθεσία λίγο έξω από τα Ρουσσοχώρια, το οποίο αναμένεται να ισοπεδωθεί για τις ανάγκες κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

Από την τελευταία λειτουργία στην Αγία Παρασκευή

Η τελευταία λειτουργία στον ναό, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, αλλά και του εφημέριου των Ρουσσοχωρίων πατέρα Πέτρου.

Αμέσως μετά τη Λειτουργία απομακρύνθηκαν το τέμπλο, οι εικόνες και τα υπόλοιπα λειτουργικά σκεύη της εκκλησίας μαζί με τα οστά από την Αγία Τράπεζα.

Αρτοκλασία και θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιουνίο για τελευταία φορά στο εξωκλήσι
Αρτοκλασία και θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιουνίου για τελευταία φορά στο εξωκλήσι

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ΤΕΡΝΑ έχουν δεσμευθεί πως πρόθεσή τους είναι να δημιουργηθεί νέος ναός προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής μέσα στο νέο διεθνές αεροδρόμιο, αν και οι κάτοικοι ζητούν να δημιουργηθεί νέος ναός όχι μέσα στο αεροδρόμιο αλλά στα Ρουσσοχώρια, σε σημείο που θα υποδείξουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τονίζεται ότι η συγκίνηση στην τελευταία Λειτουργία ήταν μεγάλη, καθώς το εκκλησάκι βρισκόταν στο σημείο από το 1978, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού θυμούνται τα εγκαίνιά του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει