ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

463

Μπλοκάρουν τα λεφτά

Πάνε τα λεφτουδάκια μας!

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε χθες ότι θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Ταμείο Ανάκαμψης στην παρούσα μορφή της.

Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν στις 19 Ιουνίου την πρόταση που παρουσίασε η Επιτροπή για το Ταμείο αυτό, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

 

 

Μπούκαρε στην υπηρεσία

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΗρακλείουΩς μεμονωμένο χαρακτηρίζει το περιστατικό στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης.

Ένας πολίτης, παραβιάζοντας τους κανόνες δημόσιας υγιεινής στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την covid-19, με εριστικό τρόπο θέλησε να εισέλθει στην υπηρεσία, κάνοντας παράλληλα επίθεση στους εργαζόμενους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης επισημαίνει ότι «σε τέτοιες συμπεριφορές δηλώνουμε αντίθετοι και στηρίζουμε τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, οι οποίοι εφαρμόζουν το σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών, όπως έχει καθορισθεί σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

 

από τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης χθες στο Υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Ανακοινώνει τη στήριξη

Βγήκαν ειδήσεις από τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης χθες στο Υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Ο Ηρακλειώτης βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να στηριχτούν οι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές που πλήγηκαν από την υγειονομική κρίση του COVID 19.

Ο κ. Σενετάκης μετέφερε την αγωνία των επιχειρηματιών και εργαζόμενων από επιχειρήσεις που ναι μεν δεν περιλαμβάνονται στους  ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά υπέστησαν ζημιά και παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης πελατών και μηδενικής τουριστικής κίνησης.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε τον κ. Σενετάκη ότι γνωρίζει το πρόβλημα και προχωρά άμεσα σε λύση του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Οι σχετικές ανακοινώσεις και με αναλυτικές λεπτομέρειες θα γίνουν της αμέσως επόμενες μέρες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν της αποφάσεις του Υπουργείου και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ότι το θέμα παρακολουθείται στενά, παρακολουθείται γενικά η αγορά, ώστε το κράτος να παρεμβαίνει όπου εντοπίζεται πρόβλημα.

 

 

Η αντίδραση του Σωκράτη

Πήρε ανάποδες με την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Σωκράτης Βαρδάκης.

«Άλλο ένα προεκλογικό γραμμάτιο προσπαθεί να ξεπληρώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μεθοδεύοντας το ξεπούλημα του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, του νερού.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η κυβέρνηση ωστόσο επιλέγει να το καταστήσει εμπορικό προϊόν, μεθοδεύοντας την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημόσιων-δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αρχικά με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η οποία τελικά θα καταστεί ασύμφορη και σε βάρος των χρηστών» ανέφερε ο Ηρακλειώτης βουλευτής, που έφερε ως παράδειγμα τα όσα έκαναν άλλες χώρες…και την πατήσανε οι πολίτες.

 

Με τον δήμαρχο Πλατανιά και γραμματέα της ΠΕΔ κ. Γ. Μαλανδράκη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης

Μετέφερε υλικό

Ζητήματα αυτοδιοίκησης συζήτησε με τον δήμαρχο Πλατανιά και γραμματέα της ΠΕΔ κ. Γ. Μαλανδράκη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης, που μετέβη χθες στο Δημαρχείο Πλατανιά.

Τόσο ο Γ. Κουράκης όσο και ο Γ. Μαλανδράκης τόνισαν ότι η ΠΕΔ Κρήτης θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων της Κρήτης αλλά και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσιμης συγκυρίας, με προτάσεις και συγκεκριμένες δράσεις.

Παραδόθηκε από την ΠΕΔ και σήμερα θα διανεμηθεί, το υγειονομικό υλικό (μάσκες και γάντια) που αφορά τους Δήμους του νομού Χανίων, μετά από προμήθεια της ΚΕΔΕ.

 

Με τον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Δίκασε τον Πολάκη

Το ποσό των 15.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει στον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ψευδώς μέσω του Facebook οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης διατηρούσε off shore εταιρεια και μάλιστα ότι αυτή συνδεόταν δήθεν με διαφθορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον Άδωνη Γεωργιάδη ως «ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».

Οι δικαστές έκριναν ότι «πρόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν να συκοφαντήσει και να εξυβρίσει τον Άδωνη Γεωργιάδη», ενώ παράλληλα υποχρεώνουν τον κ. Πολάκη να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον λογαριασμό του στο Facebook και να ζητήσει συγγνώμη.

@patris
“Δεν με ακούει  η φωνή μου”.
Respect!
Elinas

 

Αγωγή- “μαμούθ”

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί η Google, που κατηγορείται ότι παραβίασε την ιδιωτικότητα εκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία της «ανώνυμης περιήγησης».

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπεβλήθη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Google συλλέγει δεδομένα μέσω του Google Analytics, του Google Ad Manager καθώς και μέσω άλλων εφαρμογών και προσθηκών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε κινητά τηλέφωνα, ανεξάρτητα από το εάν οι χρήστες κάνουν κλικ σε υποστηριζόμενες διαφημίσεις.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι ενάγοντες διεκδικούν 5 δισ. δολάρια τουλάχιστον, κατηγορώντας τη μονάδα Alphabet Inc. ότι συλλέγει κρυφά πληροφορίες σχετικά με το τι βλέπουν οι χρήστες στο διαδίκτυο και το πού κάνουν περιήγηση, παρά τη χρήση κατάστασης ανώνυμης περιήγησης από τη Google.

 

Μπήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος

Μπήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία», έγραψε σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ανάρτησή του στο Facebook όπου ανάρτησε και σχετικές φωτογραφίες.

«Ήρθα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία.

Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής» έγραψε.

 

έργα στο διατηρητέο μνημείο του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά

Πήγαν στον Άγιο Μηνά

Πιάνουν δουλειά από σήμερα τα συνεργεία των τοπογράφων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που βρίσκονται στο Ηράκλειο, καθώς ξεκινά η αποτύπωση των βαρύτατων πληγμάτων που έχει δεχτεί το ιστορικό και διατηρητέο μνημείο του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά.

Η όλη διαδικασία προχωρά στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης  με εταίρους το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μετσόβιο, και είναι μέρος ενός  οργανωμένου σχεδίου αποκατάστασης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει ο Μητροπολιτικός Ναός, τον οποίο χθες επισκέφτηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάς.

 

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα τείχη με τα ξερόχορτα

Τι γίνεται με τα χόρτα;

Είναι πολύς ο κόσμος που διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα τείχη με τα ξερόχορτα, που δεν καθαρίζονται και δυστυχώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο μνημείο, αλλά είναι διευρυμένο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα με τον καθαρισμό του αίθριου χώρου στην οδό Πετρακογιώργη που είχε «πνιγεί» στα ξερόχορτα και αφού καθαρίστηκε στην αρχή της εβδομάδας  άφησαν τα κλαδέματα αμανάτι… Φοβερός συντονισμός;

 

 

Η τελευταία λειτουργία που έγινε χθες στην Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια γιατί είναι μέσα στη ζώνη των απαλλοτριώσεων για το αεροδρόμιο Καστελλίου.

Τέλος για το εκκλησάκι

Ήταν η τελευταία λειτουργία που έγινε χθες στην Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια. Με συγκίνηση όλοι όσοι ήταν εκεί, αλλά και ο μητροπολίτης Ανδρέας που χοροστάτησε. Το εκκλησάκι δεν θα υπάρχει πια σε λίγο, γιατί είναι μέσα στη ζώνη των απαλλοτριώσεων για το αεροδρόμιο Καστελλίου.

 

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

Αμφισβήτησε τον Παπαδημούλη

Βγήκε τελικά γκρίνια από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε στο στόχαστρό του τον επικεφαλής της ευρωομάδας Δημήτρη Παπαδημούλη  με αφορμή και την υπόθεση της αγοράς των οκτώ ακινήτων και της ενοικίασής της σε ΜΚΟ.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητήθηκε από τον συγκεκριμένο ευρωβουλευτή που εμμέσως ζήτησε  να πάψει ο κ. Παπαδημούλης να ηγείται της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέδρασαν οι υπόλοιποι κι ο άλλος μέχρι και… παραίτηση έβαλε στο τραπέζι.

 

Έρχεται

Θα έρθει ο Χρυσοχοΐδης όπως θα διαβάσετε σε άλλες στήλες της “Π”. Ο υπουργός είναι ενημερωμένος με λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στην Κρήτη. Ελπίζω ότι θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα.

 

Το άρθρο

Ολόκληρο άρθρο του Economist για το πώς τα πήγε η Τουρκία στην πανδημία; Είναι αυτό που λέμε «ναι καλά»…

 

Απεργία

Όπως έλεγε κι ένας βετεράνος εκπαιδευτικός χθες σε συνεργάτη μου «δεν είναι το παράξενο που οι συνάδελφοί μου κήρυξαν απεργία την Τρίτη, αλλά ότι καθυστέρησαν τόσες μέρες»!

 

Συμφέροντα

Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν! Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Σκουφά που είπε ότι η διδασκαλία Αγγλικών στα νηπιαγωγεία μπορεί να εξυπηρετεί… «αμερικανικά συμφέροντα», έχει γεννηθεί στην Αγγλία και διδάσκει Γερμανικά!

 

Τα γραφεία

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ο Μπάιντεν κέρδισε τη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τα γραφεία στοιχημάτων τού δίνουν περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Νοέμβριο έναντι του Τραμπ μετέδιδε χθες το Associated Press. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος   κι οι σύμμαχοί του έχουν δει τις δωρεές για την προεκλογική τους εκστρατεία να εκτοξεύονται τις τελευταίες ημέρες. Βρε λες;

 

Προβολή

Τρεις φορές -ως τώρα- πρόβαλε η ΕΡΤ το ντοκιμαντέρ «Ορεινές Συμφωνίες», για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ΕΡΤ πρόβαλε τις Ορεινές Συμφωνίες, για πρώτη φορά την Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Η ταινία παίχτηκε σε επανάληψη, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου για όσους την έχασαν ή για όσους ήθελαν να την ξαναδούν. Μεθαύριο Κυριακή προγραμματίστηκε μία ακόμα επανάληψη (της επανάληψης) το απόγευμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει