Κοντά στη “χρυσή τομή” για τη νέα ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ. Προκρίνεται η λύση στο ισόγειο του Γ’ κτηρίου

662

Η “χρυσή τομή” φαίνεται ότι βρέθηκε, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (9 κλίνες ΜΕΘ και 5 κλίνες  ΜΑΦ) χρηματοδοτούμενη από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” στο ΠΑΓΝΗ χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία άλλων κλινικών.

Η νέα πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Π”, αλλάζει ο σχεδιασμός της λειτουργίας της στον χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής και πλέον η επίσημη πρόταση αφορά στη  χρήση του ισογείου στο τρίτο κτήριο (τώρα υπάρχουν γραφεία γιατρών) καθώς στον όροφο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, στεγάζεται η υπάρχουσα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με την οποία θα διασυνδεθεί.

Κλιμάκιο του ιδρύματος “Νιάρχος”

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΓΝΗ επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο εκπροσώπων του ιδρύματος “Νιάρχου”, ώστε να κάνουν αυτοψία στους προτεινόμενους χώρους και όλα δείχνουν ότι εκτός απροόπτου θα προχωρήσει αυτή η πρόταση.

Στόχος η καλύτερη δυνατή λύση

Άλλωστε, όπως έγραψε χθες η “Π”, κοινός στόχος όλων των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, γιατρών και εργαζομένων , είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος του Κρητικού λαού.

Όλοι συμφωνούν ότι αυτή η μεγάλη ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα μπορέσει μέσα σε λίγους μήνες να διπλασιάσει τις κλίνες εντατικής θεραπείας.

Η συγκεκριμένη πρόταση του ισογείου όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πληροί όλες τις προδιαγραφές, ώστε να λειτουργήσει μια καινούργια σύγχρονη ΜΕΘ που τόσο έχει ανάγκη η Κρήτη χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία άλλων κλινικών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει