Πρεμιέρα… αβεβαιότητας στα ξενοδοχεία. Με τις πτήσεις εξωτερικού θα ανοίξουν περισσότερα

553

Πρεμιέρα για τον τουρισμό με το άνοιγμα περιορισμένου αριθμού ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας κάνει σήμερα η Κρήτη που προετοιμάζεται για την λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων τις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, επιχειρηματίες του κλάδου τονίζουν ότι οι περισσότερες εποχικές μονάδες που προγραμματίζουν τη λειτουργία τους θα το κάνουν την 1η Ιουλίου τότε δηλαδή που αρχίζουν οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο κ. Μανόλης Καλαϊτζάκης Διευθυντής του ξενοδοχείου Marin στην πόλη του Ηρακλείου είπε στην “Π” ότι δεν προτίθεται να ανοίξει νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου, αφού τώρα οι λιγοστοί πελάτες είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κεντρικά ξενοδοχεία όπως το Αστόρια, το Μέγαρο, το Ατλαντίς, το Galaxy προετοιμάζουν την έναρξη λειτουργίας του μετά τις 10 του μήνα.

“Είναι λογικό, πώς να ανοίξεις με έξοδα αλλά χωρίς πελατεία” ανέφερε ο κ. Καλαϊτζάκης.

Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τη λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Είναι γνωστό ότι οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου ζήτησαν από τον υπουργό Τουρισμού να αρχίσουν οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 15 Ιουνίου κι όχι την 1η Ιουλίου, ωστόσο έως τώρα δεν έχουν πάρει θετική απάντηση.

 

Διαβάστε επίσης σχετικά:

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει