ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ MITSIS GROUP ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΗΤΣΗ: “Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους τουρίστες”

2,122

«Φέτος θα είναι σαφώς χαμηλά τα μεγέθη τζίρου σε όλο τον τουριστικό κλάδο, αλλά θα υπάρξουν οι βάσεις για μια σημαντική ανάπτυξη το 2021. ‘Αλλωστε η εξαιρετική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα την ανέδειξε ως το ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη”.

Η πρόεδρος του ξενοδοχειακου ομίλου Mitsis Group (που έχει ξενοδοχεία και στην Κρήτη) κ. Χριστίνα Μήτση, μίλησε στο newsit για τις προοπτικές του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και τα ειδικά προνόμια στους Ελληνες επισκέπτες.

Κα Μήτση, πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν για τους φορείς του τουρισμού;

Η εξαιρετική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση ανέδειξε την Ελλάδα διεθνώς ως τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη, με διθυραμβικά αφιερώματα σε πολλά κορυφαία μέσα ενημέρωσης όπως σε Telegraph, Guardian, Bild,  Time και Bloomberg, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στη χώρα μας. Αυτό όλο είναι σημαντικό γιατί χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης  με τον τουριστικό επισκέπτη της Ελλάδας.

Φέτος θα είναι σαφώς, χαμηλά τα μεγέθη τζίρου σε όλο τον κλάδο, αλλά θα υπάρξουν οι βάσεις για μια σημαντική ανάπτυξη στην τουριστική σεζόν του 2021.

Πόσο σύμφωνη είστε με την πρόσκληση που απευθύνουμε ως χώρα σε τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη να μας επισκεφθούν, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει παρέλθει ο κίνδυνος της μετάδοσης του κοροναϊού;

Είναι καιρός να επανεκκινήσουμε την οικονομία της χώρας σε κάθε κλάδο. Οι δείκτες της επιδημίας φαίνεται ότι το καλοκαίρι, θα είναι πολύ χαμηλοί.

Έχουμε δείξει στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες  ξέρουν να προφυλάσσονται και  να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Έτσι θα κάνουμε και με τους τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Κανείς δεν ξεκινά να πάει άρρωστος διακοπές, εμείς σαν επαγγελματίες θα κάνουμε τα πάντα να προφυλάξουμε τα ξενοδοχεία μας και τους πελάτες μας. Θέλουμε συνειδητοποιημένους τουρίστες και για αυτό θα κάνουμε τα πάντα ώστε να το εξασφαλίσουμε. Γι’  αυτό λοιπόν είμαι απόλυτα σύμφωνη με την πρόσκληση της χώρας μας σε τουρίστες από όλο τον πλανήτη.

Από την επικοινωνία που έχετε μέχρι σήμερα με τους ξένους tour operators, ποια είναι η αντίδρασή τους για την Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό;

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό, οι οποίοι θα στηρίξουν ένθερμα  τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό, ενώ εμείς δεσμευόμαστε πλήρως για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Με τα σημερινά δεδομένα, από ποια χώρα περιμένετε τους περισσότερους τουρίστες; 

Επεξεργαζόμαστε καθημερινά τα στοιχεία με τους συνεργάτες μας. Οι  πτήσεις μόλις ξεκίνησαν και το τοπίο αλλάζει καθημερινά. Σίγουρα θα ξεκινήσουμε με χώρες που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως Πολωνία , Αυστρία, Σερβία , Ρουμανία και Λουξεμβούργο.

Περιμένουμε τις ταξιδιωτικές οδηγίες της Γερμανικής Κυβέρνησης προς τους πολίτες της την επόμενη εβδομάδα. Επίσης πολύ βασικό ρόλο παίζει η απόφαση των tour operators για τον καθημερινό αριθμό πτήσεων στον κάθε προορισμό, ο οποίος ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί.

Μέχρι να ξεκινήσουν να εκτελούνται κανονικά οι πτήσεις από το εξωτερικό, πιστεύετε ότι τα ξενοδοχεία μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τον εγχώριο τουρισμό;

Η χώρα μας φιλοξένησε 30 εκατομμύρια τουρίστες το 2019. Τα δικά μας ξενοδοχεία υποδέχονται 300.000 επισκέπτες ετησίως. Είμαστε μια πανέμορφη αλλά μικρή χώρα. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχουν ικανοποιητικές πληρότητες μόνο από τον εγχώριο τουρισμό.

Θα υπάρχουν ειδικά προνόμια για τους Έλληνες;

Φυσικά θα προσφέρουμε ειδικά προνόμια στους Έλληνες επισκέπτες μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την ελληνική αγορά. Προσκαλούμε τους Έλληνες ταξιδιώτες να γνωρίσουν τα ξενοδοχεία και resorts μας σε μερικούς από τους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, τους οποίους αν και μένουν στην Ελλάδα , μπορεί να μην τους έχουν γνωρίσει ποτέ.

Τι σημαίνει οικονομικά για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως αυτές που διαθέτει ο όμιλος Mitsis, το να λειτουργήσουν με μισή πληρότητα για μία ολόκληρη σεζόν;

Ο Όμιλος Μήτση στη διάρκεια της κρίσης δεν σταμάτησε να μελετά όλες τις συνθήκες και τις επιπτώσεις που θα φέρει ο κορονοϊός. Κάναμε έναν οικονομικό σχεδιασμό και όλες τις ενέργειες που στοχεύουν στην επιχειρησιακή μας ετοιμότητα και στη βιωσιμότητα της λειτουργίας μας.

Έχετε πάρει τις αποφάσεις σας, εάν θα λειτουργήσετε το σύνολο των ξενοδοχείων σας και από τι θα εξαρτηθεί η απόφασή σας;  Ποια είναι τα πρώτα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν;

Το Sofitel ξεκινά τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου. Στόχος και επιθυμία μας είναι να λειτουργήσουμε ξενοδοχεία σε όλους μας τους προορισμούς. Κάθε απόφασή μας συναρτάται από τις εξελίξεις και φυσικά από το πρόγραμμα των πτήσεων.

Ποια είναι τα μέτρα που έχετε αποφασίσει να λάβετε, για να προστατέψετε τους πελάτες και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία από τη μετάδοση του ιού;

Έχουμε καταρτίσει ένα πλήρες Υγειονομικό Σχέδιο Δράσης σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές προδιαγραφές και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού της Ελλάδας, προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία μας να διασφαλίζουν ότι θα φιλοξενούνται σε ασφαλές περιβάλλον οι πελάτες μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει