Καταγγέλλουν “έξωση” των προσφύγων και στην Κρήτη

3,267

Την  έντονη αντίδραση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου, έχει προκαλέσει το θέμα που έχει ανακύψει με την έξωση των  προσφύγων καθώς όπως καταγγέλλει το όλο θέμα αγγίζει και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει, «στις 31 Μάη, όσοι έχουν πάρει άσυλο, θα πεταχτούν στο δρόμο αφού η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους Δήμους, προχωράνε σε εξώσεις από τα καμπ και από τα σπίτια, στα οποία φιλοξενούνται».

Σύμφωνα με το Σωματείο, θα βρεθούν στο δρόμο πάνω από 300 πρόσφυγες που διαμένουν στον Ελαιώνα και δεκάδες από το Σχιστό, την Ριτσώνα, την Ελευσίνα και αλλού.

Ακόμη περισσότεροι θα πεταχτούν έξω από σπίτια που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και πολλές οικογένειες προσφύγων στην Κρήτη.

Έχει ήδη ξεκινήσει αυτό καθώς μετά από πιέσεις και απειλές που ασκούνται σε βάρος των προσφύγων, αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια που διαμένουν νωρίτερα και από τις 31 του Μάη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά σε στρατόπεδα-φυλακές στην ενδοχώρα και γι αυτό θέλει να πετάξει στο δρόμο όσους κατάφεραν να πάρουν άσυλο και διαμένουν σε καμπ.

Πρόκειται για μια άκαρδη ρατσιστική πολιτική που θα γεμίσει τις πλατείες και τα πάρκα με άστεγους και φτωχούς.

Αυτή η πολιτική της ΝΔ πατάει πάνω στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίηση των προσφύγων με τη δημιουργία στρατοπέδων αποκομμένων από τις κατοικημένες περιοχές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πολιτική που κολακεύει τα ακροδεξιά ακροατήρια και οπλίζει τα χέρια των φασιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει