ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

605

Τι θα κάνει με  στους αντιδημάρχους;

Ανασυγκρότηση  αναμένεται τους επόμενους μήνες στη Λότζια  σε ό,τι αφορά στις πολιτικές θέσεις των αντιδημάρχων που είναι γνωστό, όπως η θητεία τους λήγει τον Αύγουστο. Και αυτή είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη Λότζια, αφού το αν θα κάνει ή δε θα κάνει αλλαγές ο δήμαρχος ουσιαστικά θα καθορίσει τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου.

Διότι πολύ απλά μένει να αποδειχτεί, εάν ο δήμαρχος Ηρακλείου θα επιλέξει να προχωρήσει σε μια εσωτερική ανακύκλωση των δυνάμεων του, ώστε να καλύψει και τα εσωτερικά μέτωπα των δυσαρεστημένων, ή αν θα επιλέξει να ανοίξει το μέτωπο των συνεργασιών, πράγμα που θα αλλάξει άρδην το τοπίο στη Λότζια.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο εκδοχές έχουν μεγάλο υπόβαθρο δυσκολίας, διότι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και με τα θετικά και τα αρνητικά και είναι φανερό η κάθε επιλογή που τι μπορεί να φέρει. Γι’ αυτό η κάθε επιλογή απαιτεί συγκροτημένη πολιτική διαχείριση και κυρίως στόχευση για το μέλλον.

 

Ραντεβού το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας

Προφανώς περίμεναν ν’ ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία, για να προχωρήσουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», καθώς και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου απαιτούν:

-Να αποσυρθεί τώρα το  πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

-Να καταργηθεί η  τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση της υπουργού «των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων».

-Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

 

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης ΘεοχάρηςΥποχρεωτικά τεστ και καραντίνα

Οι αντιδράσεις για τη χωρίς έλεγχο εισροή τουριστών στην Ελλάδα φέρνουν αποτελέσματα, έστω και αν αυτά δεν αφορούν το σύνολο των επισκεπτών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα υποβάλλονται όσοι ταξιδιώτες αναχωρούν από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού, δηλαδή με αρνητική επιδημιολογική

Τα αεροδρόμια αυτά περιλαμβάνονται σε κατάλογο τον οποίον καταρτίζει και επικαιροποιεί διαρκώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), ο οποίος και δημοσιοποιήθηκε χθες σε ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

από το Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης αιμοδοσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Χαμόγελα του «Οδυσσέα» για τους εθελοντές

Επιτυχές ήταν το πέρασμα του «Οδυσσέα» από το Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης αιμοδοσία, που αποτελεί  πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση, που αποτελεί προτεραιότητα της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο «Οδυσσέας»  θα φιλοξενηθεί σήμερα στον Άγιο Νικόλαο, Τετάρτη και Πέμπτη στα Χανιά και την Παρασκευή στο Ρέθυμνο.

 

@patris
Κουδούνι ξανά στα δημοτικά σήμερα, κουδούνι και στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων.
Τις κουδούνες όμως ν’ αποφύγουμε πάση θυσία.
Sotiris

 

Και μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο, τι;

Ένα μεγάλο κενό που άφησε πίσω της η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο έρχονται τώρα να καλύψουν οι νέες μονάδες εσωτερικού ελέγχου που καλούνται να συγκροτήσουν όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες για τον σκοπό αυτό. Και είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα, τους οποίους προσπαθεί να ενημερώσει  μέσα από τηλεδιασκέψεις.  Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί  τηλεδιάσκεψη σήμερα, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού,  και τους δημάρχους πέντε μεγάλων δήμων  της χώρας,  όπου αναμένεται να δοθούν  οι συντεταγμένες και οι κατευθυντήριες  γραμμές για το πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι νέες μονάδες.

 

έργα ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου Αλικαρνασσού

Ταλαιπωρίας συνέχεια…

Άλλο ένα διήμερο ταλαιπωρίας για τους διερχόμενους οδηγούς του ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου Αλικαρνασσού και ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται από τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο. Όπως ανακοινώνει το Τμήμα Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα και αύριο θα γίνονται ασφαλτοστρώσεις σε τμήμα μήκους 600 μέτρων και παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου εργοταξιακή σήμανση.

 

Ιταλός

Βγάζουν χολή για τον αποκλεισμό

Κατανοητή η γκρίνια της Ιταλίας για την απουσία της από την λίστα των χωρών που η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Νομίζω όμως ότι οι κακεντρέχειες δεν χρειάζονται.

Και μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί η αναφορά του αρθρογράφου της La Repubblica, που σημειώνει: «Ακόμα και η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα, η πρώην μεγάλη ασθενής της ηπειρωτικής οικονομίας, η οποία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της σε 29 χώρες, αλλά όχι σε εμάς».

 

«Δεν θα το ανεχτούμε»

«Δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες» έγραψε από την πλευρά του ο Λουίτζι ντι Μάιο στο Facebook, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα του «απαιτεί σεβασμό». Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως «αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρεται σαν ένα νοσοκομείο λεπρών, τότε πρέπει να ξέρει ότι δεν θα το ανεχτούμε. Η υπομονή έχει ένα όριο».

 

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020.

 

Ελλείμματα

Αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι η υπόθεση στο ΤΟΕΒ του Ινίου έχει ουρά… Όπως λέμε: λεφτά με ουρά! Η νέα διοίκηση βρήκε, λέει, έλλειμμα καταθέσεων στην τράπεζα σε σχέση με τα εισπραχθέντα. Βρήκε ακόμα διπλά βιβλία και απαρχαιωμένα αρχεία, που δείχνουν ότι οι απώλειες κρατούν χρόνια.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, κάποιοι άλλοι την ψυχραιμία τους και κάποιοι αγωνιούν η διερεύνηση  να φτάσει σε βάθος. Παρακολουθούμε την υπόθεση και περιμένουμε τα αποτελέσματα.

 

Επιστροφές

Ημέρα ανασυγκρότησης από σήμερα και για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς επιστρέφουν στα πόστα τους όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν ενταχθεί στα μέτρα που περιελάμβανε το καθεστώς της καραντίνας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν όλες οι υπηρεσίες, καθώς το μέτρο της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης θα συνεχιστεί για το σύνολο των πολιτών.

Όμως επί της ουσίας γίνεται μια επανεκκίνηση σε επίπεδο οργάνωση της δουλειάς που έχει συγκεντρωθεί σε κάθε τομέα ευθύνης. Και δεν είναι λίγη…

 

Το άβατο

Με μια απόφαση-καταπέλτη το Συμβούλιο της Επικρατείας σπάει το άβατο του απόρρητου φορολογικού πληροφοριακού συστήματος ΤΑΧΙS, δίνοντας τη δυνατότητα-δικαίωμα σε κάθε φοροπολίτη να πληροφορείται μέσα σε 15 ημέρες την εικόνα της επισκεψιμότητας στα φορολογικά του δεδομένα.

 

«Επισκέπτες»

Ο φορολογούμενος θα μπορεί να έχει πλήρη κατάλογο με τα άτομα, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. που επισκέφθηκαν τα φορολογικά δεδομένα του και ποια χρονική στιγμή, ενώ η απόφαση υποχρεώνει τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών να ενημερώνει τους πολίτες όταν πρόκειται να μεταβιβάσει προσωπικά δεδομένα τους σε τρίτους, έτσι ώστε να μπορούν να προβάλλουν, αν θέλουν, αντιρρήσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει