ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επίθεση στην Περιφέρεια για τη σχολική στέγη

151

Ευθείες πολιτικές βολές στην τακτική της Περιφέρειας Κρήτης σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στέγης εξαπολύουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με σχετική ερώτηση στην οποία τονίζουν ότι η στάση της περιφερειακής αρχής είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκή και επικίνδυνη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Κρήτη έχει μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, και οι έλεγχοι των σχολείων δεν έχουν γίνει ενώ οι σεισμοί έχουν επιβαρύνει την κατάσταση.

Όπως τονίζουν «στο θέμα του ελέγχου και της θωράκισης της συντήρησης των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων χωρίς πρόσκαιρα μπαλώματα και στο θέμα της ανέγερσης νέων με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ,η περιφερειακή διοίκηση λειτουργεί επιλεκτικά, ανάλογα με την περίπτωση. Δε συζητά συνολικά το ζήτημα της σχολικής στέγης στην Κρήτη, επικαλούμενη αναρμοδιότητα.

Μάλιστα, κρυπτόμενη πίσω από την αναρμοδιότητά της, αρνήθηκε  να φέρει για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο το υπόμνημα για τις ανάγκες της σχολικής στέγης, που είχε καταθέσει, από το φθινόπωρο, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης ως διατάκτης της κυβέρνησης στο ΠΔΕ, θα μπορούσε να προτείνει στο ΠΔΕ διάφορα έργα, που ανήκουν στην ευθύνη του κράτους, όπως ο έλεγχος και η θωράκιση των σχολικών κτιρίων.  Θα μπορούσε, επίσης,  να προτείνει και την ωρίμανση των προαπαιτούμενων μελετών, ώστε η έλλειψή τους να μην αποτελεί άλλοθι για τη μη χρηματοδότηση αναγκαίων έργων σχολικής στέγης.

Αποφεύγει να το κάνει, διότι επιλέγει συνειδητά ως κύριο μέλημα και προτεραιότητα την τόνωση της επιχειρηματικότητας, για τη διάσωση του τουριστικού κεφαλαίου για το οποίο, μάλιστα, διαθέτει αρκετά εκατομμύρια. Οι επιλογές αυτές της περιφερειακής Αρχής εντάσσονται στον σχεδιασμό του αστικού κράτους και την υλοποίησή του από την κυβέρνηση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει