ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ: Ήρθαν στην Κρήτη οι πρώτες Κινητές Ομάδες

358

Οι πρώτες 8 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ (απο τις συνολικά 28 που αναμένονται στο νησί)  λειτουργούν από χθες στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο προγράμματος δειγματοληπτικού έλεγχου για την πρόληψη του SARS-CoV-2.

Η διοικήτρια κ. Λένα Μπορμπουδάκη και ο υποδιοικητής κ. Δημήτρης Αγαπίου υποδέχτηκαν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από τους κ. Σουρβίνο, μέλος του Δ.Σ. ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Γιώργο Αναστόπουλο, οικονομικό διευθυντή  του ΕΟΔΥ και κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο ιατρό του ΕΟΔΥ.

Οι τρεις ομάδες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ν. Ηρακλείου, οι τρεις στον ν. Ρεθύμνου και απο μία στους νομούς Χανίων και Λασιθίου. Κάθε KOMY στελεχώνεται από έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό, υπό τον συντονισμό επόπτη ιατρού, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον ΕΟΔΥ και χθες έγιναν τα πρώτα τέστ σε κλειστή δομή υγείας του Ηρακλείου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε χθες την 7η ΥΠΕ στο πλαίσιο της παραλαβής των οκτώ πρώτων Κινητών Ομάδων
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε χθες την 7η ΥΠΕ στο πλαίσιο της παραλαβής των οκτώ πρώτων Κινητών Ομάδων

Παρόντες ήταν  ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανόλης Λουμπούνης.

Ο προληπτικός και προσυμπτωματικός έλεγχος διενεργείται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες, εργαζομένους και εξυπηρετούμενους κλειστών δομών καθώς και σε πιθανά κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Επίσης σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιούνται δειγματοληψίες και στην κοινότητα.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ: Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ

Η ανάλυση των δειγμάτων πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την εποπτεία του καθηγητή κ. Γ. Σουρβίνου.

Στόχος η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η αποφυγή διασποράς στην κοινότητα και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει