ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τη στάθμευση

3,914

Ανοίγει από την ερχόμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου Ηρακλείου, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να μπορέσουν να αποκτήσουν την αναγκαία κάρτα που θα τους δώσει τη δυνατότητα της σταθερής στάθμευσης κοντά στα σπίτια τους.

Όπως είναι γνωστό σήμερα η πλατφόρμα είναι κλειστή, γεγονός που έχει αναστατώσει σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως τα χαρτιά τους για να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο της σταθερής στάθμευσης που αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα τους.

Σε σχετική ερώτηση της «Π» ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γ.Αναστασάκης εξήγησε ότι επειδή έχει γίνει αντιληπτό ότι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην έχει καταθέσει αιτήσεις και η ηλεκτρονική πλατφόρμα σήμερα να είναι κλειστή, θα γίνει επανεκκίνηση της όλης διαδικασίας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση στις αιτήσεις των πολιτών οι οποίοι εφόσον καταθέσουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια εφαρμογή ώστε να εκτυπώνουν μόνοι τους την κάρτα τους μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στο μεταξύ ήδη οι εξελίσσονται και οι διαγραμμίσεις οι οποίες ουσιαστικά οριοθετούν  τη διάθεση δωρεάν θέσεων στάθμευσης στους κατοίκους της παλιάς πόλης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα σημεία που έχουν οριοθετηθεί ως χώροι στάθμευσης των κατοίκων, δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα από άλλους πολίτες.

Αυτό όπως είναι φυσικό ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους εργαζόμενους  στο κέντρο της πόλης οι οποίοι δεν θα έχουν στο μέλλον πρόσβαση για να παρκάρουν το όχημα τους στα διαγραμμισμένα σημεία που έχουν οριοθετηθεί  σαν περιοχή στάθμευσης των κατοίκων του ιστορικού ιστού.

Το θέμα αυτό συνδυαστικά με όλα εκείνα τα ζητήματα οργάνωσης του εγχειρήματος της δημοτικής Αρχής να εξεταστούν στο πλαίσιο σύσκεψης που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και συγκεκριμένα του κεντρικού δημοτικού διαμερίσματος, της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ., που θα έχουν σημαντικό ρόλο στην περιφρούρηση και την ομαλή εφαρμογή του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.

Όπως είναι γνωστό, για τη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ο ιστορικός ιστός μοιράστηκε σε τρείς ζώνες. Η πρώτη ζώνη αναπτύσσεται από τη Γιαμαλάκη την Αγ. Μηνά την Κυρ. Λουκάρεως, την  πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ την Ανεμογιάννη και καταλήγει στη Δ.Μποφώρ.

Η δεύτερη ζώνη περνά από την Αγία Τριάδα τη μεγάλη Έβανς και εσωτερικά  των ενετικών τειχών. Τέλος η τρίτη ζώνη αναπτύσσεται από τη  μεγάλη Έβανς και ανατολικά, καλύπτοντας την Ανάληψη τη Βίγλα ως την Ικάρου. Από την καταμέτρηση των αιτήσεων προέκυψε ότι στον πρώτο τομέα υπήρξε καταιγιστικό ενδιαφέρον των πολιτών και δεν μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός των αιτήσεων που συγκεντρώθηκαν στις διατιθέμενες θέσεις στάθμευσης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε, όπως τονίζει ο κ. Αναστασάκης οι κάτοικοι που ζουν στην περιοχή πρώτη ζώνη, που αναπτύσσεται από τη Γιαμαλάκη την Αγ. Μηνά την Κυρ. Λουκάρεως, την  πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ την Ανεμογιάννη και καταλήγει στη Δ. Μποφώρ, να έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν εναλλακτικά και στις άλλες δύο ζώνες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει