ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ: Κόντρα διοίκησης – καρδιολόγων

744

Τι λένε στην “Π” οι Γ. Χαλκιαδάκης και  Φ. Παρθενάκης

Στο γραφείο του υπουργού υγείας Βασίλης Κικίλια, προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί μια λύση, έχει φτάσει η διαμάχη μεταξύ των καρδιολόγων και της διοίκησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου με αφορμή τον σχεδιασμό για  δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στον χώρο που στεγάζεται η Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής κλινικής.

Πρόκειται για 9 κλίνες ΜΕΘ και 5 κλίνες ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) που θα χρηματοδοτηθούν από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Το πλάνο της διοίκησης, είναι να αναπτυχθούν στον χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων που βρίσκεται στο τμήμα της Καρδιοχειρουργικής στον 4ο όροφο του νοσοκομείου.

“Θέλουμε ΜΕΘ αλλά όχι εις βάρος μας”

Ο κ. Φραγκίσκος Παρθενάκης
Ο κ. Φραγκίσκος Παρθενάκης

Ο καθηγητής Φραγκίσκος Παρθενάκης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου είπε στην “Π”:

“δεν μπορεί καμία διοίκηση να αναπτύξει μονάδες ΜΕΘ, εις βάρος άλλων κλινικών, όπως είναι η Καρδιολογική που αντιμετωπίζει περιστατικά από όλη την Κρήτη και όχι μόνο.

Ο χώρος που προτείνεται να μεταφερθεί είναι τελείως ακατάλληλος και εμείς θέλουμε ΜΕΘ, είμαστε ασφαλώς υπέρ της δημιουργίας τους, αλλά όχι εις βάρος μιας τόσο νευραλγικής κλινικής, όπως είναι η Καρδιολογική”.

Γιώργος Χαλκιαδάκης
O κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι λαμβάνει αποφάσεις μονομερώς, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν κανένα, είπε στην “Π”:

“Η Μονάδα Εμφραγμάτων βρίσκεται σε χώρο που δεν της ανήκει και οι καρδιολόγοι κακώς και καταχρηστικώς εγκαταστάθηκαν εκεί.

Αυτό που λέω είναι ότι η μονάδα πρέπει να μεταφερθεί στο φυσικό της χώρο, στην Καρδιολογική και εκεί να αναπτυχθούν 9 κλίνες ΜΕΘ και 5 ΜΑΦ που θα χρηματοδοτήσει το ίδρυμα Νιάρχος”.

Ποιος λογικός άνθρωπος θέλει να χάσει την ευκαιρία;

Το ίδρυμα ζητά έτοιμους χώρους και ο καταλληλότερος είναι εκεί που στεγάζεται το Τμήμα Εμφραγμάτων. Ποιος λογικός άνθρωπος θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία;

Ούτε στο όνειρό μου δεν φανταζόμουν ότι μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσαν να διπλασιαστούν οι κλίνες εντατικής του νοσοκομείου. Κάποιοι μπορεί να χάνουν τη βόλεψή τους, όμως όσο είμαι εδώ θα πολεμήσω αυτές οι κλίνες ΜΕΘ να λειτουργήσουν. Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει