Επιστροφή στα καφέ και τα εστιατόρια μετά από 72 ημέρες λουκέτου και στο Ηράκλειο

684

Επιστροφή στις καφετέριες για την αγαπημένη συνήθεια του καφέ, αλλά και της… μικρής πλέον παρέας γύρω από ένα τραπέζι, είχαν χθες οι Ηρακλειώτες, μετά από 72 ολόκληρες ημερες .

Αρκετοί ήταν αυτοί που κάθισαν στα καφέ για να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχει θέσει η Πολιτεία και οι αρμόδιοι επιστήμονες.

Η  αρχή έγινε χθες και για τα δημοτικά καταστήματα  με το καφέ “Μαρίνα” στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, τον Πλάτανο στην πλατεία Αγίου Τίτου, το Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και τον Κουμπέ στην πλ. Κορνάρου, ενώ ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα και το αναψυκτήριο στην Όαση.

Τα συνεργεία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. εργάστηκαν πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες, έτσι ώστε οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης να μπορούν να απολαύσουν ξανά αγαπημένους χώρους που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν καφέ μέχρι ένα δείπνο, πάντα με την πιστή εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, όπως επισημαίνεται.

Οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι ότι θα το κερδίσουν  το στοίχημα, δηλώνοντας έτοιμοι να ανταποκριθούν στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

“Σε πρώτη φάση ανοίγουν τα καταστήματα που διαθέτουν ανοιχτούς χώρους, με στόχο έως τις 15 Ιουνίου να έχουν ανοίξει και οι κλειστοί χώροι”,  όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

“Προχωράμε με προσοχή, ιδιαίτερα από σήμερα για να μείνουμε ασφαλείς”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία πολιτών και Πολιτείας είναι απολύτως απαραίτητη. “Όσο πιο πιστά τηρήσει ο καθένας τους κανόνες υγιεινής, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την ασπίδα προστασίας που έχουμε δημιουργήσει”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει