ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΓΝΗ: Νέο κρούσμα στην Κρήτη

846

Στα 17 έφτασαν τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη. Χθες έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό ένας 87χρονος από τα Χανιά, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με υψηλό πυρετό. Από την πρώτη στιγμή, αντιμετωπίστηκε ως πιθανό κρούσμα και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως είπε στην «Π» η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, λαμβάνονται δείγματα από την οικογένειά του, τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή το τελευταίο διάστημα και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δέκα περίπου ημέρες, ο 87χρονος είχε νοσηλευτεί στην Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Είχε μείνει για μία ημέρα στο νοσοκομείο, για να βάλει βηματοδότη.

Μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του νέου κρούσματος, στο ΠαΓΝΗ σήμανε συναγερμός και ελέγχονται ήδη γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Το δείγμα του 87χρονου, πάντως, εξετάστηκε από το εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο ηλικιωμένος Χανιώτης νοσηλεύεται στην Κλινική Κοροναϊού στο νοσοκομείο Χανίων με ήπια συμπτωματολογία.

Υπενθυμίζεται πως στην Κρήτη, το τελευταίο κρούσμα είχε σημειωθεί στο Ηράκλειο, στις 7 Μαΐου ενώ στα Χανιά το μόνο μέχρι πρότινος κρούσμα ήταν εκείνο που έγινε γνωστό την 1η Απριλίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει