ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ: Μηνύσεις μετά τον ξυλοδαρμό

597

Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου αναλαμβάνει τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία του 38χρονου Γιώργου Παπαοικονόμου για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Οι εντολές που δόθηκαν είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα και να παραδοθεί σύντομα το πόρισμα της ΕΔΕ.

Την ίδια ώρα πάντως αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι χθες δόθηκε κατάθεση από έναν 65χρονο επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι ο 65χρονος είπε ότι δεν διαπίστωσε τον ξυλοδαρμό που καταγγέλλεται για το διάστημα που ο ίδιος είχε οπτική επαφή και μέχρι την επιβίβαση του 38χρονου στο περιπολικό.

Ο καταγγέλλων πάντως εξετάστηκε από ιατροδικαστή και το αποτέλεσμα της εξέτασης αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί επίσης ότι για την υπόθεση κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά.

Η αναφορά στάλθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και αναφέρει:

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ 21 Μαΐου 2020

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για τον καταγγελλόμενο σοβαρό τραυματισμό Έλληνα πολίτη από αστυνομικούς ο οποίος φέρεται να έλαβε χώρα, στο Ηράκλειο, στις 18 Μαΐου 2020,  εξαιτίας του ότι οι αστυνομικοί “τον πέρασαν για Πακιστανό”.

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο που σας παραθέτουμε “Τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του πέρασαν χειροπέδες και τον ξαναχτύπησαν ενώ ήταν πεσμένος.

Ανάλογη αγριότητα έδειξαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και στο ΑΤ Μαλεβιζίου, όπου τον μετέφεραν, τον έγδυσαν, τον χτύπησαν στα γεννητικά όργανα και τον απείλησαν, όταν τους είπε ότι θα τους μηνύσει, ότι “θα τον βρουν έξω”!

Παράλληλα προσπάθησαν να του φορτώσουν ως… “όπλο” ένα ψαλίδι.”. Σας επισυνάπτουμε το  βίντεο που παρατίθεται στο άρθρο, με την εικόνα των τραυματισμών που προκλήθηκαν.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η υπόθεση για την εθνικότητα του θύματος από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ξεκάθαρα η αιτία που προκάλεσε σε αυτούς την καταγγελθείσα βιαιότητα της επίθεσής τους, η καταγγελία πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί ως έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά (άρθρο 82Α ΠΚ)».

Όπως έχει γράψει η «Π», το θέμα έφτασε μέχρι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος και διεμήνυσε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο 38χρονος μαραγκός, πατέρας τριών παιδιών, επέστρεφε από το μεροκάματο στο σπίτι. Ενώ κινούνταν στην περιοχή της Αμμουδάρας με το μηχανάκι του άκουσε να φωνάζουν «Πακιστανέ σταμάτα».

Δεν έδωσε σημασία, συνέχισε όταν αντιλήφθηκε μηχανές της ΔΙΑΣ να τον ακολουθούν.  Σταμάτησε και μόλις έβγαλε το κράνος, δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, την πρώτη μπουνιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει