Τίμησαν τους πεσόντες στη Μάχη του Κοψά

126

Μάχη του ΚοψάΗ ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες στη «Μάχη του Κοψά»,πραγματοποιήθηκε χθες σε μια σεμνή τελετή στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Ανώπολη όπου βρίσκεται και το μνημείο πεσόντων.

Η εκδήλωση έγινε από το  Δήμο Χερσονήσου, σε συνεργασία με την Ενορία Ταξιαρχών  Ανώπολης και με τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.

Η μάχη του Κοψά τον Μάιο του 1941 – η οποία εντάσσεται στις επετειακές εθνικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης – αποτελεί πράξη ηρωισμού, γενναιότητας και αυταπάρνησης. Χάρη σε αυτήν, αποκρούστηκε με μεγάλη επιτυχία η γερμανική μονάδα που αποπειράθηκε να  καταλάβει την περιοχή και τελικά κρατήθηκε ελεύθερη.

«Ο φετινός εορτασμός δεν υστερεί σε απόδοση τιμών παρά τις πρωτόγνωρες, όπως έχουν διαμορφωθεί, συνθήκες αποτελεί όμως σαφώς μια πιο «λιτή» εκδήλωση, καθώς οφείλουμε να προασπίσουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις υγειονομικές κυβερνητικές οδηγίες, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Η διατήρηση της συλλογικής μνήμης και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας είναι υποχρέωση όλων μας», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους Αρχών, καθώς και στην ολιγομελή αντιπροσωπεία φορέων – συλλόγων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει