Σοβαρά κι αστεία: Μετά τον κοροναϊό ο ευρω… νοϊός!

212

Toυ Κώστα Παπουτσάκη

Μετά την πανδημία, άλλοι θα χαίρονται και άλλοι θα κλαίνε πικρά! Αυτοί που έχουνε εξασφαλίσει μισθό και συντάξεις θα χαίρονται, γιατί δεν έχασαν τη ζωή τους. Αυτοί οι οποίοι περιμένουν να βγάζουν μόνοι τους το ψωμί τους, μαγαζάτορες, ξενοδόχοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες, οι οποίοι δεν παίρνουν αλλά δίνουν στο κράτος για να… ζήσει, μπορεί να γλύτωσαν τη ζωή τους από τον επάρατο κοροναϊό, αλλά δυστυχώς αυτό που τους περιμένει είναι τρισχειρότερος ιός από τον κοροναϊό και λέγεται.. Ευρωνοϊός!

Αυτός αρχίζει τώρα να εξαπλώνεται. Μπορείς να τονε πεις και… βροντοϊό, γιατί κάπου εκεί τον Οκτώβρη, θ’ αρχίσουνε τα… κανόνια να βροντούνε! Τώρα βρισκόμαστε στο μέσον της πανδημίας, μεταξύ ζωής και ελπίδας μαζί με ανησυχία. Τέλος της σεζόν όπου θα φύγει η μια επιδημία και θα έρθει η άλλη η ευρωπανδημία, όπου θα μετράνε τις καταστροφές και τα ερείπια του… εγκέλαδου, οι άτυχοι που πληρώνουνε πάντα τη νύφη, σε κάθε θεομηνία, σε κάθε κρίση, ποιος θα τους αποζημιώσει, ποιος θα τους παρηγορήσει!..

Πήρανε κάποιοι τα 800άρια, τα 600άρια και εξασφαλίσανε όλη τη.. χασούρα τους!  Καλώς. Για τον αγρότη το… μαύρο, ούτε κουβέντα, ως συνήθως. Έτσι είναι εδώ, όταν… στόμα έχεις και μιλιά δεν έχεις!.. Ο καημένος, ο άτυχος εκτός την οικονομική κρίση, εκτός την κοροναϊκή κρίση, έχει και τις συνεχόμενες καταστροφές και κακουχίες από τις επάρατες θεομηνίες!

Προχθές είχα γράψει για τα χωριά χωρίς… χωριάτες. Άδεια! Γιατί να φεύγουνε οι νέοι μας έξω για καλύτερη ζωή και δεν έρχονται εδώ στα χωριά που θα βρούνε σπίτια, περιουσίες, προπαντός … λιόφυτα όσα θέλουν να καλλιεργήσουν “φρι” βέβαια. Έχει ακόμη κάμποσα που δεν είναι ρημασμένα και να ζήσουν μια… αξιοπρεπή ζωή!;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει