Νερό με υδροφόρες στέλνει στα “ορεινά” η ΔΕΥΑΗ

234

Με υδροφόρες που μεταφέρουν δωρεάν νερό στους κατοίκους των περιοχών που ζουν απερίγραπτες καταστάσεις καθώς οι βρύσες των σπιτιών τους έχουν στεγνώσει, προσπαθεί τώρα η ΔΕΥΑΗ να δώσει λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα ύδρευσης που καλύπτει την περιοχή του Αη Γιάννη τις Βασιλειές τη Φιλοθέη, τη Σίλαμο το Μαραθίτη και όλα τα ψηλά σημεία της πόλης που εξακολουθούν να μην υδροδοτούνται επαρκώς. Η ΔΕΥΑΗ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καταγραφεί κάποια ζημιά στο δίκτυο, και αποδίδει την   έλλειψη νερού στην υπερκατανώλωση, την οποία πυροδότησε ο καύσωνας των τελευταίων ημερών.

Την ίδια στιγμή όμως οι αγανακτισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η ΔΕΥΑΗ οφείλει να βρίσκει λύσεις και όχι να μεταθέτει τις ευθύνες της ή να επιδίδεται σε γενικές ερμηνείες  που δεν οδηγούν σε πρακτικό αποτέλεσμα.  Όπως είναι γνωστό όλο το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι των περιοχών που ζουν καταστάσεις μιας αφόρητης πίεσης που δημιουργεί η έλλειψη νερού, αναγκάστηκαν να πληρώνουν ιδιώτες και με υδροφόρες να καλύπτουν τις ανάγκες τους χρυσοπληρώνοντας ένα αγαθό που η  παροχή του έπρεπε να είναι διασφαλισμένη. Υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων η ΔΕΥΑΗ προχώρησε στη δωρεάν παροχή νερού σε πολίτες με υδροφόρες που προσπαθούν να τροφοδοτήσουν σπίτια που οι βρύσες τους έχουν στεγνώσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γ. Βουρεξάκη στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης θα εγκριθεί η ανάθεση του έργου της εγκατάστασης ενός αγωγού, που θα ξεκινά από την Ουλαφ Πάλμε, όπου φτάνει το νερό του Αποσελέμη, και από εκεί θα προωθούνται ποσότητες  νερού στη Φορτέτσα.  σΑντίστοιχα, μέρος του νερού που φτάνει στη Φορτέτσα θα καλύπτει ενισχυτικά τις αυξημένες ανάγκες του Αγίου Ιωάννη. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται όπως τονίζει και με την ενεργοποίηση μιας μικρής γεώτρησης στις Βασιλειές, και μιας δεύτερης μεγαλύτερης από την οποία εκτιμάται ότι μπορεί να εκτονωθεί σε σημαντικό βαθμό η ζήτηση που υπάρχει στα ψηλά σημεία της πόλης όπου λόγω των υψομετρικών διαφορών υπάρχουν δυσκολίες στην τροφοδοσία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει