Άλλο το camping, άλλο το glamping

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

176

Διακοπές σε καλύβα αλλά με πολυτέλεια

Πολλοί θα ήθελαν να κάνουν διακοπές στη φύση, αλλά με ανέσεις. Θα ήθελαν να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια, αλλά σε αναπαυτικό κρεβάτι και με κουνουπιέρα για να μην τους ταλαιπωρήσουν τα κουνούπια.

Θα τους άρεσε να πάρουν το πρωινό τους σε όμορφα σερβίτσια και όχι πλαστικά πιάτα και ποτήρια και να απολαύσουν το ζεστό μπάνιο τους στην ύπαιθρο με αρωματικά αφρόλουτρα.

Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν ταιριάζει το camping, θα έκαναν όμως ευχαρίστως glamping  που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει διακοπές στη φύση αλλά με πολυτέλεια.

Αυτό το είδος των διακοπών είναι γνωστό και δημοφιλές εδώ και περίπου μια δεκαετία στο εξωτερικό, ενώ τώρα το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού θεσπίζει σήμα glamping και στη χώρα μας.

Glamping μπορείς να κάνεις σε λουξ σκηνή, σε τροχόσπιτο, σε δεντρόσπιτο, σε καλύβα… αλλά τι καλύβα! Με έπιπλα υψηλής αισθητικής, υπέρδιπλο κρεβάτι, λινά σεντόνια, ψύξη και θέρμανση, καλόγουστα φωτιστικά μέχρι πορσελάνινα σερβίτσια.

Το κόστος των διακοπών αυτών είναι πολύ υψηλό, ανάλογο με τις διακοπές σε ξενοδοχεία με πολλά αστέρια. Εντυπωσιακή και εξαιρετικά αποδοτική, αφού οι κρατήσεις είναι συνεχείς ήταν η ιδέα του ξενοδοχείου Null Stern (που σημαίνει αστέρια) στην Ελβετία να προσφέρει στους επισκέπτες του ένα υπνοδωμάτιο χωρίς ταβάνι και τοίχους, καταμεσής των ελβετικών Άλπεων.

Εκτός από την πανοραμική θέα στα βουνά, διαθέτει και room service, καθώς ο προσωπικός μπάτλερ των πελατών μένει σε μια ξύλινη καμπίνα λίγο παραπέρα.

Οι κρατήσεις γίνονται μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου, αλλά, αν ο καιρός δεν επιτρέπει τη διαμονή κάτω από τα αστέρια, ακυρώσεις μπορεί να γίνουν ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Τι έχει να ζηλέψει ο Ψηλορείτης από τις ελβετικές Άλπεις;

Και γιατί να μην έρχονται και εδώ στην Κρήτη οι τουρίστες να ακριβοπληρώνουν τις διακοπές τους κοιτάζοντας τα αστέρια;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει