…Αγνοούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων

218

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία, τα οποία θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου καθυστερούν δραματικά και οι επιχειρηματίες περιμένουν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κάποια επίσημη κυβερνητική ενημέρωση που όμως δεν γίνεται.

“Η καθυστέρηση που υπάρχει είναι αδικαιολόγητη και το μόνο που ακούμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα είναι “κάντε υπομονή σύντομα θα ανακοινωθούν” μας είπε χθες ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Μέτρα στη σωστή κατεύθυνση

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος σε συνέχεια της ανακοίνωσης του σχεδίου της κυβέρνησης για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό.

Υπάρχουν, όπως σημειώνει ο κ. Ρέτσος, ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό. Στους αμέσως επόμενους μήνες, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει