Βαριές κατηγορίες για τον Παπαγγελόπουλο

135

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τα βαρύτατα κακουργήματα της συμμορίας, της δωροληψίας και του εκβιασμού αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα 175 βουλευτές απο τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν υπερ της διεύρυνσης ενώ τα υπόλοιπα κόμματα απείχαν της ψηφοφορίας.

Απο την διαδικασία απουσίαζαν οι Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης τονίζοντας ωστόσο σε επιστολή τους πως αν ήταν παρόντες θα ψήφισαν “υπερ” ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα.

Να σημειωθεί πως η πρόταση που ενέκρινε η ολομέλεια αποτελεί προαναγγελία παραπομπής σε Ειδικό Δικαστήριο για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο βασίζεται στα σημαντικά ευρήματα της προανακριτικής που περιγράφουν με λεπτομέρειες την δράση του «μηχανισμού Ρασπούτιν» την περίοδο 2016 – 2019.

Απο τις ισχυρές ενδείξεις και τις επώνυμες καταθέσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών και επιχειρηματιών ο κ. Παπαγγελόπουλος φαίνεται ότι είχε στήσει μηχανισμό που παραπέμπει σε παραδικαστικό κύκλωμα με την συμμετοχή συγκεκριμένων δημοσιογράφων και εισαγγελέων.

Πλέον, με την άδεια της Ολομέλειας η προανακριτική λαμβάνει την άδεια για να ερευνήσει και να παραπέμπει τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τα εξής αδικήματα:

  1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος.
  2. Εκβίαση.
  3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου
  4. Δωροληψία Υπαλλήλου.
  5. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας
  6. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος.
  7. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας

Δικονομικά τερτίπια από ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει» τον Παπαγγελόπουλο: Ζητά να ακυρωθεί η ψηφοφορία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει