Στον δρόμο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για την επιβίωσή τους

2,336

“Η ανάπτυξη του τουρισμού βασίζεται στις πλάτες των εργαζομένων”, τόνισαν χθες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που έδωσαν ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο κοροναϊός τίναξε στον “αέρα” τον προϋπολογισμό πολλών οικογενειών της Κρήτης. Ενώ οι περισσότεροι επιστρέφουν στις δουλειές τους την άνοιξη, τώρα μπαίνει το καλοκαίρι και εξακολουθούν να ζουν με επιδόματα που, φυσικά, δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ακόμα και όταν ο τουρισμός αρχίζει και πάλι να κινείται, οι ίδιοι δεν αισθάνονται ασφαλείς αφού δεν γνωρίζουν πόσοι και με ποιο καθεστώς θα πιάσουν και πάλι δουλειά.

“Είναι η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης. Αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά μας, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά τους”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, κ. Νίκος Κοκολάκης.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Κρήτης
Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Κρήτης

Ψήφισμα με τα αιτήματα τους, παρέδωσαν χθες στην Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιος Βοργιάς, και ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, κ. Νίκος Κοκολάκης,  με την στήριξη της ομοσπονδίας επισιτισμού-τουρισμού.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης , σε δηλώσεις του επεσήμανε την στήριξη του στη δίκαιη, όπως είπε διαμαρτυρία των εργαζομένων επισημαίνοντας, ότι, «για την Κρήτη ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, καθώς το 50% του ΑΕΠ του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό.

Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι σήμερα χωρίς δουλειά, να επιστρέψουν στις εργασίες τους.  Όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εμείς τα έχουμε θέσει στους συναρμόδιους Υπουργούς, και είναι σημαντικό ότι τις προτάσεις αυτές, για την στήριξη των εργαζομένων, τις ακούν θετικά».  Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι θα πρέπει να στηριχθούν όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει