«Ναι» στις λιγότερες μετακινήσεις λέει ο ΟΦΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ

266

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της διενέργειας  νέας κλήρωσης των πλέι οφ  στη Σούπερ Λιγκ  και ανατροπής του τωρινού προγράμματος αν οι έξι συμμετέχουσες ομάδες αποδεχθούν την πρόταση για σύντμηση των αεροπορικών μετακινήσεών τους.

Την απόφαση των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ  σε πρόταση που έχει καταθέσει η Σούπερ Λιγκ  για νέα κλήρωση των πλέι οφ (μαζί με την κλήρωση για τα πλέι άουτ, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ) περιμένει ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Η πρόταση έχει στόχο  τη μείωση των αεροπορικών μετακινήσεων, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, λόγω του μειωμένου (ακόμα) αριθμού και των εσωτερικών πτήσεων, αλλά και της δυσκολίας στο κλείσιμο ξενοδοχείων στα οποία θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό.

Στόχος, δηλαδή, είναι να κάνουν ένα (και όχι δύο) ταξίδι οι ομάδες του λεκανοπεδίου και ο ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν «κολλητά» σε τρεις ημέρες ΠΑΟΚ και Άρη. Ή, επί παραδείγματι, να κάνουν δύο (και όχι τρία) ταξίδια οι Θεσσαλονικείς στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Ο ΟΦΗ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι θετικός σε αυτή την προοπτική. Να παίξει, δηλαδή, σερί τα παιχνίδια με Άρη και ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη αλλά και αυτά με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναικό στην Αθήνα. Έτσι από τα πέντε ταξίδια  που θα έπρεπε να κάνει η κρητική ομάδα, θα κάνει μόλις δυο και θα γλιτώσει μετακινήσεις.

Αγωνιστικά μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για τον ΟΦΗ να δώσει δυο σερί ματς στην Θεσσαλονίκη ή τρία συνεχόμενα στην Αθήνα αλλά στην κρητική ομάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο πέρα από το γόητρο, η διαδικασία αυτή είναι σημαντική γιατί μειώνει τους κινδύνους. Ίσως κάποιες από τις υπόλοιπες ομάδες να απαντήσουν αρνητικά για αγωνιστικούς λόγους και να μην περάσει η πρόταση.

Ανοιχτό, όμως, είναι να δεχθούν αυτό το σενάριο, το οποίο δεν είναι το μοναδικό «εναλλακτικό» που έχει προβλεφθεί από τη Λίγκα. Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν εντός των επόμενων ημερών, ώστε στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας είτε να «κλειδώσει» το τωρινό πρόγραμμα, είτε να διαφοροποιηθεί με νέα κλήρωση και κλειδάριθμους.

Χρόνο έχουν, άλλωστε, για να το σκεφτούν, καθώς οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με ανταλλαγή προσχεδίων και σχεδίων για το “πρωτόκολλο αγώνα” μεταξύ της Λίγκας και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, μέχρι να εγκριθεί ο τελικός “οδηγός χρήσης” εναντίον του κοροναϊού για τις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Να θυμίσουμε ότι βάσει του προγράμματος που ισχύει, ο ΟΦΗ ξεκινάει τα πλέι οφ από την Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη και συνεχίζει με ΑΕΚ (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και τα παιχνίδια του β’  γύρου αντίστροφα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει