Η πανδημία φέρνει προσλήψεις στη Λότζια

999

Η πανδημία του κοροναϊού ανοίγει τον δρόμο για νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Ηρακλείου, που θα αφορούν σε συμβασιούχους οι οποίοι θα εργαστούν σε δημοτικές υπηρεσίες για ένα τετράμηνο.  Το όλο θέμα συζητείται εκτάκτως στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που καλείται να αποφασίσει για την πρόσληψη πενήντα συνολικά ατόμων τα οποία θα εργαστούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στην Καθαριότητα και στο κοιμητήριο.

Πρόκειται κατά βάση για εργατοτεχνικό προσωπικό, με το οποίο ο Δήμος σχεδιάζει να ενισχύσει τις δυνάμεις του, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί λειτουργικά στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κοροναϊού.

Αναλυτικότερα, πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 25 εργάτες καθαριότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, 17 γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, 3 οδηγοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1 χειριστής μηχανημάτων δευτερο- βάθμιας εκπαίδευσης, 1 μηχανικός δομικών έργων τεχνολογικής εκπαίδευσης. Επίσης 1 χημικός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης  και  2 μηχανολόγοι μηχανικοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η διαδικασία της πρόσληψης αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία και θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να προχωρήσει η προκήρυξη των νέων θέσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενίσχυση του Δήμου με νέο προσωπικό κρίνεται αναγκαία, καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της πανδημίας ή αναγκάζεται να εργάζεται με διαφορετικό πλαίσιο.

Την ίδια στιγμή όμως καταγράφεται και πολύ έντονο ενδιαφέρον από πολίτες οι οποίοι μέσα στο σκηνικό της γενικότερης κρίσης του κοροναϊού βρέθηκαν χωρίς δουλειά και ψάχνουν απεγνωσμένα μια θέση στον ήλιο.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μ Καναβάκη με δηλώσεις της στην «Π» τονίζει μεταξύ άλλων ότι  «αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνεται από το υπουργειο Εσωτερικών στους δημους να μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις συμβασιούχων με τετράμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, προχωράμε τα σχετικά βήματα της διαδικασίας για την πρόσληψη 50 ατόμων. Στόχος είναι να ενισχυθούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής με προσωπικό που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας που βιώνουμε και στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από εδώ και πέρα».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει