Αδυναμία συνεννόησης για τον τρόπο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

198

Η προσπάθεια των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Λότζια να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεδριάζει στο εξής το Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζει «πύργο της Βαβέλ», αφού η κάθε πλευρά φαίνεται ότι μιλά διαφορετική γλώσσα… Στη χθεσινή συνάντηση, που έγινε με σκοπό να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση, διαπιστώθηκε μια σοβαρή δυσκαμψία να προκύψει μια ενιαία προσέγγιση, στη μετά κοροναϊό εποχή, που έχει ανατρέψει τα πάντα στις ζωές μας.

Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη που αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων σε συνεργασία με δημοτικούς υπαλλήλους θα πιάσουν μεζούρες, πολεοδομικά σχέδια κατόψεων και θα μετρούν τετραγωνικά, για να διαπιστώσουν ποια είναι η χωρητικότητα των διατιθέμενων δημοτικών αιθουσών και με ποια πιθανή διαρρύθμιση θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό, η συζήτηση αυτή προκλήθηκε με αφορμή τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις οποίες αντέδρασε η αντιπολίτευση έντονα, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο κρίσιμα θέματα να μην συζητούνται επί της ουσίας. Όμως και η πρόταση της δημοτικής Αρχής για τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου προσκρούει στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που ζητά το Σώμα να συγκαλείται διά ζώσης.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι οι παρατάξεις θα πρέπει άμεσα να αποφασίσουν για το επίμαχο θέμα, επειδή υπάρχουν εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και ο χρόνος πιέζει αφόρητα.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν ανοικτά ζητήματα τόσο με τις χρεώσεις των δημοτικών τελών, για τα οποία θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν αποφάσεις, όπως επίσης και μια σειρά θέματα που αφορούν σε έργα που δρομολογούνται και θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Στη χθεσινή συνάντηση ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε κατάλληλη αίθουσα με το ήμισυ των συμβούλων, ενώ οι παρατάξεις Κουράκη, Λυγερού και Ινιωτάκη, που βρίσκονται σε απόλυτη πολιτική ταύτιση, διεκδικούν από κοινού να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με το 1/3 της σύνθεσης διά ζώσης.

Ο Μ. Βασιλάκης ζήτησε να υπάρξουν δια ζώσης υπό μορφή διαβούλευσης συναντήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα εξετάζουν τα θέματα  και μετά να ψηφίζονται από τους συμβούλους διά περιφοράς.

Οι κ.κ. Β. Σχοιναράκη Γ. Σισαμάκης, αρχικά  υιοθέτησαν την πρόταση της τηλεδιάσκεψης, αλλά στη συνέχεια έδειξαν πρόθυμοι να υιοθετήσουν την πρόταση της διαβούλευσης με το 1/3 της συνεδρίασης και μετά να ψηφίζει το Σώμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει