Διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

2,799

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο οργανώνει αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τονίζοντας ότι αυτή την ημέρα  έπρεπε να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις εργασίας των εποχικά εργαζομένων σύμφωνα με την διαδικασία επαναπρόσληψης.

Το Σωματείο τονίζει:

“Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να ασχοληθούν με τα προβλήματα μας διευκρινίζοντας ότι:

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς  λειτουργούντων ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας Αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την  πανδημία του κοροναϊού COVID – 19 .

  Απαιτούμε και διεκδικούμε:

– Καταβολή αποζημίωσης ειδικού  σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους  εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

– Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης  εργοδότη και εργαζομένου.

– Έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

– Προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση  την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020

– Εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

-Εργασία με πλήρης εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στην εκ περιτροπής εργασία.

– Εφαρμογή και τήρηση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

– Μείωση των απαιτούμενων ημερών εργασίας για τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας από τα 100 στα 50.

-Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα”.

Επιστολή

Επιστολή απέστειλαν τα 4 Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την συμπερίληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ζητά από τον Υπουργό Εργασίας να εξετάσει τα αιτήματα του κλάδου, καθώς παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί κάποιο μέτρο στήριξης.

Στην επιστολή τους τα Σωματείο, αναφερόμενα στις εκτιμήσεις των επιπτώσεων της πανδημίας, ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, αφού σύμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), από την 25η Μαΐου 2020, θα έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει