Πόσα χειρουργεία ακύρωσε η covid-19

203

Να αυξηθεί η δυνατότητα περισσότερων εξωτερικών ασθενών για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό έλεγχο, ζητά από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ από το Υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ ζητά να εξασφαλίσουν 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η αναστολή λειτουργιών του νοσοκομείου εδώ και δύο μήνες έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς παρακολούθηση χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα και να έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο οι πολύμηνες αναμονές για ιατρικές επισκέψεις, για απεικονιστικές εξετάσεις και για επεμβάσεις.

Τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να σημειωθεί αύξηση της νοσηρότητας από ασθένειες που δεν έχουν σχέση με τον κοροναϊό λόγω της υποδιάγνωσης και της υποθεραπείας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Όπως έγραψε η “Π”:

Τα μέτρα έχουν ληφθεί στα νοσοκομεία λόγω κοροναϊού και η διακοπή για 2 μήνες της λειτουργίας τακτικών και απογευματινών ιατρείων αλλά και χειρουργείων έχουν πάει πίσω εκατοντάδες ραντεβού, που τώρα επαναπρογραμματίζονται, καθώς άρχισε σταδιακά η επαναλειτουργία τους από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ελλάδα: Ακύρωση 7.500   χειρουργείων εβδομαδιαίως

Περισσότερες από 28 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να ακυρωθούν παγκοσμίως το 2020 ως συνέπεια της πανδημίας Covid-19, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να έρχονται αντιμέτωποι με μακρά αναμονή για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές της ερευνητικής κοινοπραξίας CovidSurg Collaboration, με επικεφαλής επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό χειρουργικής “British Journal of Surgery”, εκτιμούν ότι 28,4 εκατομμύρια επεμβάσεις θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν μέσα στο 2020. Για την Ελλάδα γίνεται η εκτίμηση για ακυρώσεις περίπου 7.500 χειρουργικών επεμβάσεων ανά εβδομάδα κατά το τρίμηνο της κρίσης και εωσότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει