Πώς συμμετέχει στη γιορτή της διεθνούς ημέρας μουσείων το Μουσείο «Λυχνοστάτης»

258

Το μουσείο παραδοσιακής ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 με τίτλο «Μουσεία για την ισότητα: Πολυμορφία & Κοινωνική συνοχή», παρουσιάζει στο διαδίκτυο και σε πρώτη προβολή 2 μικρού μήκους ταινίες σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Μαρκάκη και παραγωγή του Μουσείου «Λυχνοστάτης».

Η διλογία με τον γενικό τίτλο «Ποίηση λαϊκή και λόγια» ασχολείται με την ποικιλομορφία της ποιητικής έκφρασης στην Κρήτη και περιλαμβάνει τις ταινίες «Πεταλούδες στον ουρανό: οι κρητικές μαντινάδες» (διάρκεια 15’) και «Λόγια σπαρμένα: Λέσχη Ποίησης Ηρακλείου» (διάρκεια 14’). Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα vimeo και στη σελίδα facebook του Μουσείου από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Οι ταινίες θα είναι προσβάσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου και στην ψηφιακή πλατφόρμα vimeo (στο σύνδεσμο:                https://vimeo.com/user58795529/review/416962657/97cf5660f6), ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους και σε διάφορα κινηματογραφικά  φεστιβάλ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει