Ήταν πραγματικά οργανωμένη η δημοτική ακτή Καρτερού

517

Υποδειγματικά λειτούργησε η οργανωμένη πλαζ Καρτερού όλο το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με το υπόλοιπο τμήμα της ακτής, όπου καταγράφηκε συνωστισμός που δε βοήθησε στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Το Σάββατο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός επισκέφθηκε τη δημοτική ακτή Καρτερού συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη και στελέχη  της Επιχείρησης, διαπίστωσε ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση κοινού, αλλά παράλληλα τηρούνται  όλα τα απαραίτητα  μέτρα ασφαλείας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους λουόμενους.

Ο ίδιος με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «χάρη στη δουλειά της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ, η Δημοτική Ακτή  Καρτερού άνοιξε για τον κόσμο που θέλει να απολαύσει το μπάνιο του  σε μια οργανωμένη παραλία.

Εμείς, ως Δήμος Ηρακλείου εφαρμόζουμε αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο είδα με ικανοποίηση ότι το ίδιο κάνουν και οι δημότες, όπως άλλωστε σε γενικές γραμμές έκαναν και όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να είμαστε στα σημερινά, ικανοποιητικά επίπεδα, όσον αφορά στα κρούσματα του κοροναϊού.  Τους ευχαριστώ για αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι εφόσον συνεχίσουν έτσι, η Δημοτική Ακτή Καρτερού θα αποτελέσει και φέτος ένα τόπο συνάντησης και θερινής αναψυχής για τους Ηρακλειώτες».

Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Ακτής είναι από τις 08:00 έως τις 20:00 ενώ ο ναυαγοσώστης βρίσκεται στην θέση του  από τις 10:00 έως τις 18:00.

Όπως είναι γνωστό, τα συνεργεία της ΔΕΠΑΝΑΛ εργάστηκαν εντατικά έτσι ώστε να καθαριστεί η παραλία και όλες οι εγκαταστάσεις, να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις, να τοποθετηθούν οι ομπρέλες στις προβλεπόμενες αποστάσεις (20 ομπρέλες με 40 ξαπλώστρες ανά στρέμμα), να υπάρχει πρόσβαση των πολιτών σε απολυμαντικά, κ.α., ενώ το κυλικείο της ακτής λειτουργεί προσφέροντας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει