ΟΥΤΕ ΒΛΑΒΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ: Διψάσαμε πριν μπει το καλοκαίρι

809

Πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι, ζουν καταστάσεις απερίγραπτης λειψυδρίας οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού, όπου το τελευταίο δεκαπενθήμερο βιώνουν ένα απίστευτο εφιάλτη.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η απάντηση της ΔΕΥΑΗ σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα…» εννοώντας προφανώς ότι τα δίκτυα λειτουργούν σωστά και δεν έχει προκύψει κάποια ζημιά που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς όπως τονίζουν στην «Π» το πρόβλημα δε λύνεται, και αναγκαστικά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας νερό με υδροφόρες, αφού η ΔΕΥΑΗ δεν μπορεί να δώσει λύση στις ανάγκες τους.

Μάλιστα, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο με τον οποίο απαντά η υπηρεσία μετά από 15 μέρες λειψυδρίας, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην παροχή νερού καθώς δεν έχουν εντοπιστεί διαρροές ή άλλης μορφής τεχνικά προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, « όταν υπάρχει καταγεγραμμένο πρόβλημα τροφοδοσίας νερού, σε καταναλωτές που είναι συνεπείς και πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, η υπηρεσία οφείλει να δίνει λύσεις άμεσης αποκατάστασης και όχι να περιορίζεται στο ότι δεν υπάρχει εντοπισμένη ζημιά.

Η «Π» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη, ο οποίος τονίζει ότι στην περιοχή δεν έχει καταγραφεί κάποιο τεχνικής φύσεως πρόβλημα, το αντλιοστάσιο δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, και δίνει 90 κυβικά την ώρα,  πράγμα το οποίο σημαίνει ότι λόγω της καραντίνας και της αύξησης της θερμοκρασίας, είχαμε μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Ο ίδιος σημειώνει ότι στο σχεδιασμό της ΔΕΥΑΗ είναι να αξιοποιήσει μια μελέτη που έχει στα χέρια της, που μπορεί να δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες ζήτησης της περιοχής του Αγίου Ιωάννη.

Η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση ενός αγωγού, που θα ξεκινά από την Ουλαφ Πάλμε, όπου φτάνει το νερό του Αποσελέμη, και από εκεί θα προωθούνται ποσότητες  νερού στη Φορτέτσα.

Αντίστοιχα, μέρος του νερού που φτάνει στη Φορτέτσα θα καλύπτει ενισχυτικά τις αυξημένες ανάγκες του Αγίου Ιωάννη.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, το επίμαχο θέμα ήταν αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, όπου εξετάστηκαν όλες οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της περιοχής του Αγίου Ιωάννη.

Στην ίδια σύσκεψη όπως σημειώνει εξετάστηκαν και τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης των περιοχών των Βασιλειές και Σίλαμος, όπου δρομολογείται αξιοποίηση νέων γεωτρήσεων για το σκοπό αυτό, ενώ παράλληλα κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης των δικτύων νερού της περιοχής, τα οποία εμφανίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω παλαιότητας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει